algemeen nieuws

€œZaterdag 2 schrijft met koppositie weer geschiedenis€
Categorie: Senioren nieuws

2 april 08 Dirkshorn 4 - Zaterdag 2 0 - 2

Officieel bestaat de club, die het levenslicht zag dankzij de initiatieven van een stel schooljongens, sinds 29 juni 1931. Ook daarvoor werd er al gevoetbald in Dirkshorn. DFC begon in 1920, maar kwam niet ver door financiële problemen. In 1936 vierde Dirkshorn het eerste kampioenschap, van de vierde klasse. Drie jaar later was de club ook de beste van de derde klasse. Een kampioensfeest zat er echter niet in. Binnen het bestuur kon men geen overeenstemming bereiken over de festiviteiten.

Goed, feestje vieren kunnen ze daar dus niet. Het is ook beter dat over te laten aan een team die daar wel de talenten voor heeft. Inderdaad; Alcmaria Victrix Zaterdag 2. En heel stiekem zit er een kans in dat het een groot feestje kan gaan worden. SVAP blijft punten morsen en ODIN doet het zelfde. Waarom SVAP de punten laat liggen is duidelijk geworden. Het 1e team leefde in onvrede met de huidige trainer en besloot niet meer te gaan voetballen onder zijn leiding. Enkele spelers gingen daarom bij het 3e team voetballen. Dit resulteerde in 16 winstpartijen en meer dan 100 doelpunten. Het geval wil nu echter dat er een andere trainer is aangesteld en het 3e weer het 3e is. En wat levert dit op? Morsing der punten. Een stukje competitie vervalsing komt dus ook om de hoek kijken. Bij Z2 spelen soms ook spelers van buiten de selectie maar deze komen uit lagere teams, de talenten mogen zich bewijzen bij het sterrenteam. Waarom ODIN even niet draait is onbekend, wellicht de druk van de achtervolgende teams, een slecht veld, te zwaar getafeld€¦ wie het weet mag het zeggen€¦

Er scheen een zonnetje met een straffe wind, niet goed voor het kapsel maar er zijn ergere dingen in het leven. Al kan ik zo 1,2,3, niet bedenken wat. Het A-veld van Dirkshorn lag er redelijk bij en het scorebord stond aan. Z2 had het enorm veel balbezit maar kon moeilijk door de gele muur heen penetreren. Dirkshorn was alleen maar aan het tegenhouden, het voorkomen van een monsterscore. De vorige editie eindige in een 8-2 overwinning en in nog een oorwassing had Dirkshorn geen zin. Met lange ballen werden de spitsen gezocht en slechts enkele keren gevonden. Aanvallen over de flanken ging beter. Edje Zeeman speelde een goede wedstrijd, de vormcrisis lijkt overwonnen. Op links werd er ook naar een lieve lust gepenetreerd, gelegenheidsback Jacco Cziommer kon regelmatig over Camille heen gaan en verwarring zaaien in de defensie. Adil was weer veelvuldig op het middenveld en achter de spitsen te vinden, passeerde mannetjes dat het een lieve lust was en soms strandde hij bij dat ene mannetje te veel. Gelukkig heeft Adil veel zelf kennis, in de mix-zone hoorde ik hem antwoorden op de vraag €œWaarom vinden we je niet in het lijstje assists terwijl je wel zoveel voorin bent te vinden?€ Adil:€Daar zal je me nooit vinden want ik speel de bal toch niet af€. Zelfkennis is een wapen. Dirkshorn speelde met 1 spits en met Paul €œDe Muur€ Schuurhof als zekerheidje achterin kon men regelmatig mee met de aanval. Onze spits had met pure mandekking te maken, de gehele wedstrijd plakte er een verdediger aan Baltus. De kansjes die hij kreeg wist hij net niet te benutten, zelf zijn uitschuifbare benen wist de bal niet achter de doelman te brengen. Onze mid-mid Wouter Pantani kreeg het aan de stok met een geriatrisch patiënt, de man kon nog een kunstje en Wouter was er de dupe van. Met een sleep achter het standbeen langs manoeuvreerde de bal door de benen van Wouter en de patiënt was er van door. €œDat is lullig voor de hard werkende midden velder.€ Hoor ik u denken. En helemaal als dit voor de dug-out gebeurd van je eigen team, gelukkig kon Wouter de actie wel waarderen en om lachen. Met een brilstand werd er gerust.

In de rust werden er enkele wissels toegepast; Bart JK de spits in, Sjoerd de backpositie in. Bij Wouter zat er toch wat frustratie in na de pijnlijke panna, had ik al gemeld dat dit met een sleep beweging achter het standbeen ging? De frustratie bracht hem veelvuldig de 16 in, dit harde werken ging een vrucht afwerpen. Met mooie droge geplaatste knal langs de goalie kon het scorebord eindelijk op de 0-1. Gelukkig want het zag er lang naar uit dat dit zomaar een nul-nulletje kon worden. De bank en de meegereisde supporters konden opgelucht ademhalen.

De droom van Dirkshorn om een puntje te snoepen van Z2 viel hierbij in duigen. Bij sommige geel hemden begon frustratie te tonen, er werd op elkander gescholden en verwijten vlogen in het rond. Onder tussen kwamen er scheurtjes in de verdedigingsmuur, Baltus en Bart JK konden in een 1 tegen 1 situatie door naar het vijandelijk doelgebied. Baltus passed naar Bart deze kan aan leggen voor een schot maar de kersverse getrouwde spits blijft ijs koud en kapt nog even een verdediger uit en besluit met zijn chocolade been de keeper te verschalken. Schitterende goal van ons ijskonijn Bart. 0-2!

Na deze verdiende voorsprong begon Z2 wat rustiger te voetballen en de frustratie werd bij Dirkshorn groter. Hier en daar een natrappende beweging etc. etc. Onze Ed Eagle kon zonder te douchen naar huis veel kreeg hij niet te doen en de balletjes die hij kreeg waren geen moeite voor de goalie.

Dubbel D kreeg het een beetje aan de stok met de spits die het meest gefrustreerd was, na een duel met benen en woorden besloot Rene het ruzietje optelossen met schouderklopje. Echter, de spits die erg op Theo Maassen lijkt besloot Rene te trakteren op een vuistslag tegen het borstbeen. Kermend van de helse pijnen viel Rene €œSuarez€ Dubbel D ter aarde. Verschillende Z2-ers wilde verhaal gaan halen bij de proleet, zelfs de assistent trainer stond klaar om even verhaal te gaan halen. Wie ook klaar stond was Z2 huisfotografe Tamara, met haar telelens heeft ze het voorval op de gevoelige plaat weten te leggen. Als u het mij vraagt: De sportfoto seizoen 2007-2008. Of Rene dit ook vindt durf ik u niet te zeggen. Kijkt u zelf onder het kopje foto€™s op de goed verzorgde site: www.zaterdagtwee.nl

Met deze winst is er weer goede stap gezet naar de bovenste regionen, afhankelijk blijft Z2 wel van het resultaat van de concurrentie. Met twee maal een zes punten wedstrijd voor de boeg is alles mogelijk. Goed trainen en ook tegen de kleintjes 100% concentratie. Kees Hoedjes is al stiekem de platte kar aan het oppoetsen en de sponsor heeft al een extra bestelling onder voorbehoud bij de bierbrouwer lopen. Kortom alles is mogelijk met goede wil en goede inzet.

Volgende week de stads derby tegen de Boys. Alkmaarse Boys.

Uw objectieve verslaggever,
Ali E.

 

Eindstand

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route