algemeen nieuws

4e na de Nacht van Enschede
Categorie: Honkbal Heren 1

Na de Nacht van Enschede verliest Alcmaria 2 x en eindigt als 4e. 

Na een voor velen kort nachtje slapen diende de heren zich om 7.45 aan het ontbijt te melden, dat lukte, op 1 man na, hij was niet wakker te krijgen. Om 9.30 werd er aan getreden tegen Robur€™58, de winnaar mocht naar de finale. Alcmaria heeft er voor geknokt en capituleerde pas in de laatste inning. Robur opende direct op Steven v. Groningen door een score van Sacha  v.d. Boogerd 1 - 0. Alcmaria nam in de 1e2 een 1 - 3 voorsprong door Dirk Jan Krijger (4W) Rob v.d. Kamer (ss f2-3) en Marco Hoogeland (1B) met daarover heen tikken van de Sergio€™s. Robur€™58 wankelde. Gelijk 2 wist men te naderen tot 2 - 3, Rhiercy Imperator bereikte 1 door een glipper en door 2 x vk scoorde hij. Gelijk 5 werd het ook 3 - 3 door Rob Hassink die door een omissie de thuisplaat bereikte. Alcmaria hield de zaak tot de 2e nul in de gelijkmakende inning droog, tot Rene van Veen als reliever zijn 2e geworpen bal in het rechtveld zag belanden, 4 - 3 door Robbert Heuvelman en einde wedstrijd.

 

Boxscore

Alcmaria Victrix           0-3-0-0-0-0

Robur€™58                     1-1-0-0-1-1

 

Werpcijfers

Alcmaria Victrix

Steven van Groningen ( 5 1/3)  3-5-3-3

Rene van Veen ( 1 man)           0-0-1-0

 

Robur€™58

Matthijs Naujoks         (6)        3-3-8-3

 

Slaggemiddelden.

Sergio Paulina .750, Sergio Koelemij & Marco Hoogeland .667 en Linoy Croes .250.

 

De wedstrijd tegen TTT om de 3e/4e plek werden de teugels iets gevierd, de conditie was toch aangetast door het Grolsch effect en de koppies niet helemaal helder. Alles en iedereen werd ingebracht en  uiteindelijk werd er een 6 - 7 nederlaag geleden.
Mikkel Oosterveld opende de score voor TTT door 4w en wat wilde worpen van Sven Vlaanderen die de heuvel mocht beklimmen. Dat werd aan Alcmaria zijde herhaald door Linoy Croes die ook door 4w en 3 ww de thuisplaat haalde 1 - 1. Hierna wist Brian Erardus de starter van TTT zijn ritme te vinden en werd Alcmaria weggezet. Jonathan Kuiter wist de
1 - 2 te scoren door een 2 pitter en een vk.
Alcmaria kwam via Dirk Jan Krijger weer terug tot 2 - 2 wederom door 4w en wat gerommel bij de catcher. In de 1e 3 hield ook Sven het hoofd niet meer boven water en liep TTT uit naar 2 - 4, door Niek van Dalen en Onno Baske. Mark Giroldi nam het werpen over. In de 1e 4 verscheen er een feestopstelling in het veld, speciaal de nieuwe 3e honkman had het lastig, 3 tikken in de hot corner kreeg hij niet onder controle waardoor Dirk Jan Krijger die de heuvel had overgenomen de stand naar 2 - 7 zag uitlopen.

Gelijk 4 gaf Alcmaria nog 1 x gas, Martin de Boer (2B) Rene van Veen (vk) ja u leest het goed, gouden oude Rene mocht ook een beurtje mee pikken aan slag, Dave Tromp (4w) en Marco Hoogeland (4w)  wisten te scoren. Hiermee werd het resultaat van vorig jaar herhaald.

 Boxscore
TTT                             1-1-2-3
Alcmaria Victrix           1-1-0-4 

Werpcijfers
Alcmaria Victrix

Sven Vlaanderen (2 +3)           2-4-3-0

Mark Giroldi (1 + 1)                2-1-1-0

Dirk Jan Krijger (2/3)              1-1-1-3

 

TTT

Brian Erardus (3 1/3)               0-5-1-1

Arend Spel (2/3)                     0-1-1-0

 

Slaggemiddelden.

Sergio Paulina  & Martin de Boer .500.

 

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Alcmaria de 2 beste slagmannen van het toernooi geleverd had Sergio Paulina als 2e en Marco Hoogeland mocht een fraaie glazen aandenken mee naar huis nemen als beste slagman. Iedereen pakte daarna zijn spullen om moe maar voldaan de rit naar Alkmaar e.o. aan te vangen.

Namens de heren wil ik via deze weg de mensen van TTT bedanken voor het toch weer prima verlopen Mastenbroek toernooi 2008. Niemand gaf er zaterdag ochtend nog € 0,05 voor, het goot en de velden liepen onder maar na 2 uur vertraging kon bijna het hele programma toch afgewerkt worden. Het nieuw opgeleverde honkbal veld zag er zondag niet uit, het leek wel of er een kudde buffels overheen gelopen waren, maar dat mag de gemeente deze week weer opknappen. Speciaal de linksvelder had eigenlijk laarzen aan moeten hebben.

  

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route