Alcmaria I wint van de Koploper en houdt klasse behoud in eigen hand.
Categorie: Zondag 1

Alcmaria haalt drie heel belangrijke punten binnen door de koploper, de Kennemers, met 2-1 te verslaan. Helaas kan ik geen goed verslag van de wedstrijd schrijven, aangezien ik na drie minuten al met Marcel Combee naar het ziekenhuis moest. Marcel knalde met zijn hoofd tegen het hoofd van de spits van de Kennemers, met een bloedbad tot gevolg. Een geen flinke snee boven zijn oog en vijf hechtingen rijker, verliet hij het ziekenhuis weer. In de tussentijd streed Alcmaria met alles wat het te bieden had voor elke meter. Via een mooie pass van memhet kwam Job aan de bal, die omspeelde de keeper en liet deze lansloos. In de tweede helft kwam Alcmaria wel onder druk te staan, maar kregen de Kennemers eigenlijk geen echte grote kansen. In de 86ste minuut rende de ingevallen Tom Jutte achter een te harde bal aan. Zoals gewoonlijk was hij sneller dan de verdediger en hield het hoofd koel en scoorde de 2-0. Helaas werd het bijna vanaf de aftrap 2-1, maar de punten bleven in Alkmaar. Alcmaria behaalde een overwinning die kan worden toegeschreven aan het collectief. Mannen, nog twee wedstrijden en zien we wel waar we staan. Met deze inzet gaan we gewoon voor zes punten.