algemeen nieuws

Trainingskamp Dames 1 en Topsport Junioren
Categorie: HonkbalSoftbal

Trainingskamp maart 2008 TSJ & D1
15 maart, negen uur in de ochtend..

Iedereen staat voor het hek van Alcmaria. Klaar om te vertrekken voor een tweedaags kamp, waarvan de tweede dag een toernooi is, wat bij Hoofddorp Pioniers gehouden zou worden, maar op zaterdag al werd afgelast. De heenweg was al feest met een losgeslagen Tomtom, maar na aankomst konden we ook gelijk aan de koffie en thee. Hiervan zijn enkele (vreselijke) foto's beschikbaar.

De training die we direct erna hadden vond plaats op het strand, op een kwartier lopen en een halve kilometer joggen. Na gedoken te hebben en onder het zand te zitten, (een van de hoogtepunten van de dag) speelden we een fijn spelletje kastiebal, of beter gezegd, "advanced kastiebal". Het was helemaal geen chaos, en iedereen snapte de paniekwissel. Natuurlijk won dames 1 dit, met een eindscore van 8-3. Op de terug weg naar de StayOkay in Noordwijk kon de laatste overtollige energie gebruikt wordt voor een heerlijke jog sessie waarbij Inge gevloerd werd door hevige kramp in de kuiten en opgelapt werd door verpleegster Josca. Eenmaal aangekomen kon eerst de hele zandbak in de speeltuin gevuld worden met het zand afkomstig uit de schoenen. Helaas was er helemaal geen zandbak. Na de lunch en de kamerindeling deden we een middag teambuilding. Dames 1 vs. Topsport Junioren..

De warming-up bestond uit het schrijven van een lied, een naam voor je team en een mascotte. Je kreeg hier geen punten voor maar eigenlijk hadden we wel een beetje gewonnen, alleen al vanwege onze mascotte (overigens ook gefotografeerd.) Om even snel door de competitie heen te gaan: Het eerste onderdeel, zo snel mogelijk hoofd-schouders-knie-en-teen zingen won dames 1. Sommige talenten kun je maar beter voor jezelf houden, maar nu het toch al op straat ligt, kunnen we er maar beter op trots op zijn.
Het tweede onderdeel, bestaande uit een quiz over de olympische spelen werd gewonnen door de Junioren. Het ging hier om intellect en dat was duidelijk aanwezig: "9en9en4 is toch geen 22?" Aldus Kim. Het derde onderdeel was communicatie. Hetgeen dat we moesten doen was een wannabe-blindemannetje met afgetape-te skibrillen. Dit alles trok een aantal andere gasten aan die verbouwereerd aanschouwden hoe 25 meisjes tussen pionnetjes manoeuvrerend het volleybalveld overstaken.
Dit onderdeel, Joker onderdeel voor de junioren werd gewonnen door dames 1. Van dit onderdeel is zelfs een filmpje gemaakt, ze bewonderen via YouTube. Het vierde onderdeel, en ook gelijk het Joker onderdeel van dames 1 was POWER. Ik denk dat de foto's meer zeggen dan ik kan uitdrukken in woorden. Hierna volgde een opdracht die iets te maken had met zuurstof of volgens enkele H2O. Dus.

Carola had de tijd van haar leven op de schommel en met een camera gericht op zichzelf. Voor de opdracht moest er gerend worden, er moesten boterham zakjes kapot geslagen worden op billen van medespelers, en er moest vooral niet tegen het volleybalnet gelopen worden. Helaas kon niet iedereen zich hier in vinden en belandde Denise met een flinke smakker op de straatstenen. Later liep zei gelukkig vrolijk lachend en bepleisterd de vergaderzaal binnen. Deze lag overigens in Azië.. uhhmm.. ja. Voor het zesde onderdeel moest men een ketting maken van voorwerpen, met een begin letter die hetzelfde was als de laatste letter van het object ervoor. Als voorbeeld: Bril-Lint-Tas. Helaas was bij het tellen de "Nek" uit de ketting gehaald.. en mocht de rest niet meer meetellen. Ook al werd er nog snel eentje tussen gepropt die nog ergens lag te liggen. Gelukkig wonnen we alsnog want de top. jun. hadden het geld en de string verkeerd en om liggen. Wat een geluk! En zo heette ook het laatste onderdeel wat we verloren. De eindstand: 10-6 voor Dames 1.

Om half zeven vertrokken we naar de pizzeria maar daarvoor kon nog gedoucht en gechillt worden.. of Oreo's gedraaid, gelikt en in de melk gedipt. Of was het nou: " Draaien, likken, wippen" Susanne? Om bij de pizzeria te geraken moest eerst de hele Noordwijksepolder afgelopen worden, waarbij Robin gestoord werd van al die boeren. Ik had er geen enkele gezien, dus misschien bedoelde ze het landschap zelf of zag ze dingen die anderen niet zagen. Bij de pizzeria Pinnochio was het op en top gezellig, de bediening bestond uit Snelle en Jelle maar ook het gelijktijdig eten was erg prettig. De pizza's zelf waren naar mijn mening erg lekker, en onder het genot van Gonny's&Robin's black magic amusements show en het spel mes en lepel was het prima vertoeven.
Wat ook nog gezegd moet worden is dat er in het team enkele leden van het red-de-padden-met-oversteken-bond zaten. Bij hun reddingsacties moesten ze door het oorlogsgebied trekken vol met oorlogsslachtoffers en waarbij ze zelf bijna van hun sokken werden gereden door de daders van de aangerichte ravage, auto's.

Omdat tijdens het eten werd aangegeven dat het toernooi was afgelast ging niemand bij terugkomst in de StayOkay gelijk naar bed, maar werd er nog wat gehangen en gekaart. Sommige speelden nog enkele honderden keren het spelletje zoek de verschillen, waar na geruchten zo'n kleine vijf euro aan gespendeerd was. Uiteindelijk rond twaalven bevond iedereen zich wel op zijn kamer, maar in plaats van te slapen deden enkele nog een poging om een wereld record te vestigen in de categorie: De hoeveelheid woorden die je kunt zeggen tussen twaalf en drie uur 's nachts.
De volgende ochtend werd iedereen niet fris en fruitig wakker, maar werd er wel lekker geontbeten waarbij Bianca een demonstratie hoe-verkruimel-en-breek-je-je-beschuit-in-zoveel-mogenlijk-stukjes gaf. Pas om twee uur die middag zouden wij richting huis gaan dus voor die tijd gingen we nog even naar Azië en gingen we te werk met post-its. Hierbij ging het erom dat je over iedereen iets positiefs/kenmerkends schreef en dat op een het blad met de naam van diegene plakte. Als laatst gingen we per positie nog om de tafel zitten om een aantal zaken te bespreken, zoals de standaard situaties, de niet standaard situaties, de kwalificaties etc. etc. Uiteindelijk kwamen er drie groepjes aan de beurt, maar we hebben fijn mogen discussiëren. Na al dit gingen wij op huis aan, en stonden we verbaasd over hoe snel we wel niet thuis waren. Blijkbaar lag er ook een rechtstreekse weg tussen Noordwijk en Alkmaar.. 

Alkmaar, 16 maart 2008,

Maiken Rooker

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route