algemeen nieuws

Van de Jeugdvoorzitter
Categorie: Algemeen

Aangezien alle door mij ingeleverde copij te laat is voor het nieuwsje, publiceer ik nu maar op de site. Helaas voor de mensen die geen internet aansluiting hebben. 

Van de jeugdvoorzitter

 

Soms gaat de tijd nog sneller dan je denkt en wilt. Nog maar net het nieuwsje in huis of de kopij voor het volgende nieuwsje moet alweer worden ingeleverd. We zitten alweer half maart als het nieuwsje bij u op de deurmat valt. Nog twee maandjes en het seizoen zit er alweer op. De maand mei traditie getrouw de maand van de toernooien. Dit jaar hebben we gelukkig weer een eigentoernooi. En wel op 24 en 25 mei. In het volgende nieuwsje hoop ik de indelingen te kunnen geven.

Deze keer wil ik het eens hebben over ouders langs de lijn. Niet over het schreeuwen of dat soort zaken, maar over wat doen we als we ons kind naar de club brengen of bij de club afleveren. Ik zal geen teams noemen, maar onlangs gebeurde het volgende; Een leider staat op de parkeerplaats op zijn vrije zaterdag te wachten op €œzijn spelers€. De een na de andere auto komt de parkeerplaats oprijden, gooit zijn autodeur open, zwaait nog even naar zijn zoon, gooit de deur weer dicht en verdwijnt net zo snel als hij is gekomen. De leider en zijn team achterlatend. één auto en 10 kinderen. Ongelofelijk maar, dan zijn er altijd mensen, we noemen ze ook wel vrijwilligers, die bereid zijn om deze jongens, waar ze niets mee te maken hebben, naar hun bestemming te brengen. Hulde aan deze mensen die dit zonder morren of klagen doen. Maar waarvoor? Voor uw kind!, zodat uw kind kan voetballen. Nogmaals hulde aan deze mensen. De week erna sta ik langs de lijn te kijken naar mijn zoon. Een dame komt naast me staan en haar man komt aangerent en zegt tegen zijn vrouw; wil jij vlaggen? Hoezo? Er staan wel 8 ouders langs de lijn. Ja, maar dat weet je die doen niets. In plaats dat deze dame bij haar zoon gaat kijken rent ze naar het C veld en gaat vlaggen bij het team waar haar man leider is€¦€¦ Hulde aan deze mensen die uw kinderen in staat stellen om te kunnen sporten.

Deze maand wil ik u het bovenstaande gewoon een keer meegeven.

Ik hoop volgende maand een pagina€™s lang verslag te kunnen schrijven over al die ouders die spontaan rijden naar uitwedstrijden, de leiders helpen met vlaggen en de leiders na de wedstrijd even helpen de doeltjes van het veld te halen. Ik hoop het echt.

 

Dick Bakker

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route