alcmaria en Westfriezen spelen gelijk in aantrekkelijk duel,2-2
Categorie: Senioren nieuws

Alcmaria speelde afgelopen zodag tegen de Westfriezen uit Zwaag. Een wedstrijd die alles in zich had. Van prachtige goals tot grote scheidsrechtelijke dwalingen tot harde overtredingen en respect voor elkaar. Voor de neutrale toeschouwer dus een leuke wedstrijd. Alcmaria startte goed en zette Westfriezen onder druk. Dit resulteerde in een aantal goede kansen, maar ook in een messcherpe counter van Westfriezen. Alcmaria was gewaarschuwd. Alcmaria kwam na 30 minuten op voorsprong. Pascal gaf een lange bal op Roy, die op zijn beurt zijn directe tegenstander uitspeelde en vanaf rechts de balsnoeihard in de linker bovenhoek schoot. Vlak voor de rust sloeg het noodlot toe. Een schot van de Westfriezen kwam bij Pascal op de onderarm. Geen opzettelijk hands. De bal ging naar de hand en niet andersom. De scheidsrechter was de enige op het complex die het anders zag. 1-1. Bij vanaf de aftrap ging Alcmaria in de aanval en Job kreeg een Ippon tegen. Zelfs de bank bij de Westfriezen ging al achterover zitten en was het eens met de strafschop. Wederom was het de scheidsrechter die het anders zag. Geen strafschop dus. Na de thee was Westfriezen feller. Na drie minuten was het al raak. Een messcherpe counter zorgde voor de 1-2 (ook hier had voor buitenspel gefloten kunnen worden). Alcmaria was een beetje de kluts kwijt maar hervond zich na een kwartiertje. In de tussentijd had Westfriezen wel een grotere voorsprong kunnen nemen. Twintig minuten voor tijd kreeg Alcmaria een vrije trap. Deze werd door Tom prachtig in de linker bovenhoek geschoten. Hierna ontspon zich een felle strijd met grove overtredingen van beide kanten en een op en neer golvend spel. Beide teams hadden met de overwinning aan de haal kunnen gaan, maar er werd niet meer gescoord. Een goed punt behaald door Alcmaria, kijken wat het volgende week tegen de Kennemers wordt. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in, als we tenminste deze inzet en beleving blijven tonen.