algemeen nieuws

Alcmaria Victrix Talenten 2007
Categorie: HonkbalSoftbal



Alcmaria Victrix wint bij het
sportgala de HVC Talenten prijs. sportgala de HVC Talenten prijs.
foto; Henk Woudstra

Tijdens het gister gehouden Alkmaars Sportgala werden de Softbal Junioren van Alcmaria Victrix gehuldigd als Sport Talent van het jaar 2007. Zij werden door een deskundige jury verkozen boven Chantal Peereboom (Snowboarden) en Dion Kramer (Atletiek). Het Softbal Junioren team werd in 2007 landskampioen en een aantal speelsters met Jong Oranje Europees Kampioen in Tsjechië en winnaar van de Koninkrijksspelen die in Den Haag werden gehouden. Voor de jury voldoende redenen om het team uit te roepen tot Talent van het jaar 2007. Het totale team werd op het podium van het theater de Vest gehuldigd door Dolf Jansen, zij ontvingen de HVC Talenten prijs, een reischeque en de bloemen.

Het Sportgala was tevens het afscheid van Peter Horbach, als voorzitter van de sportraad en organisator van dit feest. En een feest was het, geopend door een prachtige performance van Renske Endel, die haar talenten als topturnster nu gebruikt om een prima lucht acrobatiek act te presenteren, en vervolgens aan elkaar gepraat door Dolf Jansen. En praten dat kan hij, wist veelvuldig de lach uit het volgestroomde theater de Vest te trekken en het tempo in het gala te houden ook als het even moeilijk werd toen de techniek ons even in de steek liet.

Op Sterk Water heet de groep, improvisatie van de bovenste plank, inspelend op het publiek uit de zaal, waar Sjaak Goudsblom, een ras Alcmariaan, de voorzetjes gaf die vervolgens prima ingekopt werden door de heren.

Na het toekennen van de prijs voor de beste sportploeg 2007 waar Triffis ( Trampoline) mee aan de haal ging kregen 3 heren luisterend naar de naam RIB de zaal van de stoelen met soul uit de jaren 70. Julian Jenner van AZ was zo sportief om de prijs te overhandigen aan Triffis en werd door Dolf Jansen uiteraard het vuur aan de schenen gelegd over de prestaties van AZ die tot op heden wat magertjes zijn

Vervolgens kon W.J. Pannekeet de naar hem genoemde prijs uitreiken aan Theo Bos, die als veelvuldig Wereldkampioen de titel van Sporter van het jaar 2007 toegekend werd.

Tot slot werd Peter Horbarch nog ruim in de bloemen en wijn gezet ter opluistering van zijn afscheid. Peter, op zijn beurt, zette alle prijswinnaars en genomineerden op het podium en in de bloemen, en met zijn slotopmerking €œom jullie gaat het vanavond€ sloot hij een geslaagd gala af en dirigeerde velen nog even naar het naast gelegen Grand Café.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route