Alcmaria I wint overtuigend van De Foresters 3-1
Categorie: Senioren nieuws
Afgelopen zondag speelde Alcmaria thuis tegen de Foresters uit Heiloo. Alcmaria won deze cruciale wedstrijd van de nummer twee met 3-1. Onder een heerlijk lente zonnetje ging Alcmaria zeer fel uit de startblokken. De Foresters werd vooral de eerste twintig minuten volledig verrast en overlopen. Al na 10 minuten was het raak. Ebbo wist de bal met enig fortuin achter de Foresters goalie te krijgen. Na een kwartier stond het als 2-0, nadat Roy een prachtige aanval over veel schijven wist af te ronden. Hierna nam Alcmaria iets gas terug maar creëerde evenzo nog een handvol kansen, waarvan er best nog 1 of 2 in hadden gemogen. Vlak voor rust was het wederom Roy die een mooie aanval afmaakte en de ruststand op 3-= bracht. Na de thee ging de Foresters er steviger tegen aan en na 5 minuten werd een hoge voorzet bij de tweede paal door de spits schitterend, met een volley, ingeschoten. 3-1. Hierna kroop de angst weer in de ploeg. Maar omdat de volgende tien minuten overleefd werden, groeide het vertrouwen. Foresters was dan wel meer in balbezit, maar Alcmaria kreeg de kansen. Zeker 5 stuks 100% kansen. Helaas werd verzuimd om de kansen af te maken. Als er over de wedstrijd van gisteren een kritische noot gezegd moet worden, is het toch wel dat de vele kansen die we creëren beter afgemaakt moeten worden. Verder niets dan lof over de wedstrijd tegen De Foresters. Een terechte en verdiende overwinning. Geeft weer hoop voor de rest van het seizoen. Zondag en de week erop is Alcmaria I vrij en wordt er thuis geoefend tegen respectievelijk de Zouaven en VVW