algemeen nieuws

Fjes Alcmaria verkennen alvast DSB Stadion
Categorie: Jeugd nieuws

Nu het best lekker in de competitie gaat, is het voor de F-teams van Alcmaria Victrix hoog tijd om het vizier op de toekomst te richten: op woensdag 6 februari werd de training eenmalig overgeslagen voor een unieke rondleiding door het DSB Stadion. Want ie weet debuteren over tien jaar een of meerdere van deze in totaal dertig talenten op de heilige grond van AZ.

Trainer Louis van Gaal sprak via video de jonge mannen toe over de verschillende vertrekken die het stadion herbergt en vervolgens ging het hele gezelschap alle verdiepingen af, om te beginnen in de prestigieuze bestuurskamer bovenin het complex. Aan het eind van de rondtour werd in de perskamer de nieuw opgedane kennis van de spelertjes van de F1, F2, F3 en F4 getoetst met een vragenformulier. Wie was de bekendste AZ-speler aller tijden? Kees Kist. "Nou, ik ken hem in elk geval niet", biecht één van de 8-jarigen droogjes op. De middag werd op feestelijke wijze afgerond met een passend diner in Peter's Pan Pannenkoekenhuis.

Het programma en de organisatie daarvan was een cadeau van jeugdtrainer Marcel Combee. Toen de jonge Alkmaarders vorig seizoen nog als Mini Pupillen kampioen werden, nam hij het initiatief voor dit inspirerende uitstapje. Dat belooft wat als deze F-jes ooit met AZ kampioen gaan worden...

Jaap Paulsen

 

Best wel hoog die tribune, dat zie je niet op TV

Een kwis onder leiding van Sander Apeldoorn

Zit hier de nieuwe van Gaal bij?

Wie van hen zal in de toekomst hier mogen spelen?

Bij het beeld van Barry van Galen

Gewonnen met de kwis

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route