algemeen nieuws

Alcmarianen in de prijzen op jaarlijks Star Award bij de KNBSB
Categorie: HonkbalSoftbal

Alcmarianen in de prijzen bij jaarlijks Star Awards Gala van de KNBSB.
 

Tijdens het jaarlijks Star Awards Gala van de Honk- en Softbal Bond wat zaterdag 15 december in Nieuwegein in het Huis van de Sport gehouden werd zijn 2 Alcmarianen in het zonnetje gezet.

 

Als 1e werd Michael Pluijmers de Ron Fraser Award toegekend als meest veelbelovend jeugd honkbaltalent. Geboren op 27-1-1989, lid van Alcmaria sinds 2-6-1995 doorliep hij alle jeugdteams om vorig jaar op 17 jarige leeftijd al te debuteren in het 1e team en in de 1e klasse en in Jong Oranje. Heeft als illustere voorgangers o.a. Robert Eenhoorn en Rikkert Faneyte, die beide een prof carriëre in Amerika achter de rug hebben, en dat is iets wat Michael ook als grote droom heeft, leven voor en van Honkbal. Hij is vorig jaar al een seizoen op een High School in Amerika geweest, hoopte daar dit jaar weer op maar strenge visumregels belemmerde dat. Gaat volgend jaar bij MediaMonks RCH in de Hoofdklasse zijn talenten verder vorm geven om een vaste plek rond het 2e honk te veroveren.

 

Later werd ook Hans Arends (70)door Andy Houtkamp, die de middag aan elkaar praatte, naar voren geroepen om een prijs die naar zijn vader, de Nol Houtkamp Award, genoemd is in ontvangst te nemen. Deze prijs werd hem toegekend omdat hij al ruim 35 jaar als jeugdcoach bij de softbal afdeling van Alcmaria Victrix talenten opleidt. En als dan die talenten in Nationale Teams verschijnen reist hij met Marjan, zijn echtgenote, de wereld rond om ze dan ook daadwerkelijk in actie te zien. Dat bracht hem in 1996 naar Atlanta waar Sandra Nieuwveen als catcher op de Olympische Spelen acteerde en afgelopen jaar naar Tsjechië waar Jong Oranje, wat voor bijna 50% uit Alcmarianen bestond, Europees Kampioen werd. Hans Arends raakte ruim 35 jaar geleden betrokken bij de softbal sport omdat zijn dochters het veld opstapten en is nu al bijna bezig om de 3e generatie kleindochters het spelletje te leren.

 

Namens Alcmaria feliciteren wij beide heren en wensen hen nog veel plezier op en rond het veld.

 

Kevin Miner (ex DSH) werd de Roel de Mon Award toegekend als beste jeugd pitcher in Nederland.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route