algemeen nieuws

€œWind geeft Z2 het duwtje in de juiste richting€
Categorie: Senioren nieuws

De wind bracht ons waar er gevoetbald ging worden, Broek op Langedijk. Voor dat ik in uitgediepte details verder treed is het misschien leuk iets te vertellen over de tegenstander van vandaag;

C.s.v. BOL is opgericht op 26 juli 1949. Een zaterdagvereniging waarbij gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan. Gezelligheid, door de aangename kantine met kenmerken van een bruincafé.
Sportiviteit, door de enthousiaste leden en trainers, waardoor de vereniging al jaren op een constant niveau meedraait. Het complex bestaat uit 3 speelvelden, waarvan 1x volledig verlicht, en 2 trainingsvelden, beiden verlicht. Het ledental schommelt jaarlijks rond de 350 maar kan sinds de uitbreiding van het complex in 2004/2005 wel weer wat nieuwe aanwas gebruiken. Dit alles wist het enthousiaste bar personeel mij te vertellen.

Het eerste half uur was het erg spannend, de openingsgoal kon aan beide zijden gaan vallen. Langs de lijn weer vele bekende taferelen; een zenuwachtige coach, wisselspelers, geblesseerden, een trotse vader en een handje vol supporters die zich weer goed lieten horen. Na een goede dertig minuten voetbal was het tijd voor een corner. Pieter V., met vandaag rode kousen die iets wat nonchalant afgezakt op de scheenbeschermers rustten, nam de verantwoording het projectiel voor het doel te slingeren. Een prachtige boogbal op de lange Peter Baltus, hij wist goed gebruik te maken van de paniek bij de BOL spelers en kon eenvoudig de 0-1 voor zijn rekening nemen. Een verdiende voorsprong met wind tegen.

Het enthousiaste spel van Owen en Pieter V. bracht af en toe ook wat paniek bij de eigen verdediging. De twee centrale middenvelder rukken uit naturen graag op om zich te bemoeien met het aanvalsspel. Hierdoor kwam iets te veel ruimte op de eigen helft. De twee snelle spitsen van BOL, die even geleend waren van BOL1, sneden na het bal verlies van ons team door de defensie en wisten Lars te verschalken. 1-1.

De aftrap. De fluitist van vanmiddag dacht dat hij een heuse Champions League finale aan het fluiten was want er werd maar liefst twee keer een aftrap afgefloten voor €œde bal niet in de juiste richting voortgebracht€. Owen meldde de scheids even dat hij 6e klasse reserve staat te fluiten, een speler van BOL meldde weer op zijn beurt dat Owen dan nu ondertussen wel moet weten hoe het moet. Gelukkig kon BOL twaalf seconden na de nu juiste aftrap laten zien hoe het moest want Camille lanceerde Peter met een prachtige pass langs alles en iedereen het vijandelijke strafschopgebied in. Peter kapte en draaide enkele gelovige uit en wist met zijn uitschuifbare benen de bal het laatste maar o zo belangrijke tikkie te geven. Een mooi snelle dodelijke aanval en BOL kon niet lang van de aansluitingstreffer genieten. Wel konden ze ons allemaal laten zien hoe je de aftrap neemt. Met 1-2 ruststand gingen onze jongens aan wel verdiend kopje thee. Met of zonder suiker, dat mag een ieder zelf bepalen. De een in nu eenmaal meer een zoetekauw dan een ander. Er zijn zelfs spelers die de thee aanmengen met koud water. Dan verbrand men de smelis niet zo, slimme jongens genoeg dacht ik zo!

Een wijze man zong ooit eens op een van zijn beste albums: €œThat€™s the way my love is.€ Daarentegen zingt de beste man op het zelfde album:€I don€™t want to fight, every single night€ en €œI ain€™t got the time, to make you mine€ maar ook zeker niet te vergeten €œPlease don€™t stop it€™s lonely at the top€. Wellicht een andere emotie, een ander tijdsbeeld en een ander nummer. U als lezer denkt waarschijnlijk: wat moet ik met deze informatie? Ik sla het in de wind! Nou met de wind die over het veld scheerde kon dat zeker! Ach, dat is weer een heel ander verhaal dus ga daar niet van wakker liggen beste lezer.

Peter Baltus zijn benen moesten wij maar eens gaan verzekeren. De beste man staat al op 15 goals, vele spitsen in het betaald voetbal doen hem dat niet na! Ook de 1-3 kwam van het schoeisel van Peter. Na een prachtige kluts tussen Owen en Peter kon de laatst genoemde de bal tegen de touwen werken. Kort na de rust was het gat geslagen. Z2 mag wel oppassen dat Peter niet weggehaald wordt door Zondag 1, ze hebben het Hunebed en de dokter al ingepikt! De doerakken!

De 1-4 was wel de mooiste van de middag, gelegenheids back wiens naam verder niet te noemen, stormde op. Na enkele 1-2€™s met Wouter en o zo vele schijven verder werd Wouter alleen voor de keep geplaatst. €œIk wist dat hij zou gaan liggen dus het stiftje had ik al in mijn hoofd€ verklaarde de blije Wouter in de kantine. En inderdaad zo het geschiedde. Een heerlijke stift over de totaal kansloze keeper en de 1-4 stond op het scorebord. Dit was het snelwegvoetbal wat Adriaanse bedoelde!

Met zo€™n stand wil onze knuffel Marokkaan heel graag mee naar voren om te laten zijn dat hij meer kan dan alleen uitstekend verdedigen, zeker nu pappa langs de lijn stond te kijken. Een mooie goal werd het niet maar tellen deed hij wel. Na een kort balletje van Paul in de voetjes van Adil begon deze aan zijn zo bekende solo. Waarom een mannetje 1x uitkappen als ik het ook 3x kan! Uiteindelijk zag Adil dat de keeper geheel verkeerd stond opgesteld en plaatste een plagend rollertje buiten het bereik van de keeper. Hoplage! 1-5. Dat had niemand gedacht na de moeizame 1e helft€¦€¦ Wally-time!!!!

De goed presterende coach Co wisselde een spits voor een spits. Peter eruit, Wally erin. Deze tactische wissel zette het team wederom op scherp. Veelvuldig zocht men Wally en hij werd ook gevonden. Met veel ijver wist hij zijn tegenstanders op de verkeerde benen te zetten, soms liep Wally ook tussen de benen door. Een held geboren naar wij dachten. De veelvuldig naar voren stormende Owen begon nu ook de kansjes te ruiken. De laatste 2 kansjes wel te verstaan. Zijn eerste was een heerlijk vernederend droog schot in de hoek. 1-6. Zijn laatste wilde Owen delen met Wally, na een gestopt schot van Wouter kreeg Owen pardoes de bal voor de voeten. Wally bood zich aan maar Owen kon het niet laten. Instinctief knalde hij de bal weer het doel in. Dat vond hij lekker zo in de laatste 10 minuten 2 goals meepikken. Proficiat. 1-7 vond de fanatieke scheidsrechter ook genoeg en blies het verlossende eindsignaal. Tevreden kon er gedouched worden en een drankje worden genuttigd in het reeds besproken bruincafé "De Kantine".

Blessure nieuws

Met gepaste trots kan ik u melden dat na de winterstop Z2 weer kan beschikken over Ludo "DDD" Scheibe en Erik "Mijn vader was ooit Koots" Schrama. De overige mensen in de ziekenboeg zullen nog even blijven zitten of er is geen verdere informatie over.

Met het verlies van Odin is Z2 de trotse bezitter van de 2e plaats, waar gaat dit eindigen? Hopelijk nooit!

Vanuit flatulerend Broek op Langedijk,
Uw onpartijdige verslaggever Ali E

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route