algemeen nieuws

€œKunstgras brengt schaafwonden en overwinning€
Categorie: Senioren nieuws

24 november 07     Zaterdag 2 - Vrone 4     2 - 0

Een straffe wind, enkele graden boven nul maar wel op het A-veld! Vandaag mocht het 2e van zaterdag voor het eerst aantreden op het hoofdveld. Er wordt al veelvuldig getraind op het kunstmatige veld dus voor verrassingen moest dit niet gaan zorgen. Onderling werd elkaar nog even gemeld dat er op de snelheid van de bal gelet moest worden want dat zou het grootste verschil zijn tussen de gebruikelijke knollenvelden en dit biljartlaken. Ondanks het koude weer zat de dug-out vol met reserve spelers,de technische staf, enthousiaste geblesseerde vedettes en trouwe supporters.

Door de plotselinge nacht/ochtenddienst van Menno was de selectie enigszins uitgedund. Geruchten gaan dat hem nog een disciplinaire straf staat te wachten. Vaste inval kracht Robert en Jorn (ex-Vrone) zorgde ervoor dat er nog een wissel plaats kon vinden. Charmant detail, er werd vandaag ook gevoetbald tegen Vrone. Eerder edities brachten overwinningen en een pijnlijk verlies. Even voor 14.30uur kon er gestart worden.

Het balbezit percentage was weer hoog en met de wind in de rug was het lekker tikken. Ondanks het vele balbezit waren er enkele plaagstootjes van Vrone. Maar de goedoplettende Lars en dito verdediging hadden hier niet veel last van. Z2 had meer kansen maar verzuimde deze te verzilveren. De kleine maar dappere Sjoerd sleepte zijn kater mee de strijd in, de kou en wind deed hem goed en de mist in het hoofdje verdween snel. Vanachter uit werd professioneel opgebouwd en Adil fungeerde meer als een extra aanvallende middenvelder dan voorstopper. De met Amsterdamse sympathieën in bezit hebbende middenvelder Owen wist met buitenkantje rechts (daar is ie Owen) de snijdende Peter €œCrouch€ Baltus te vinden. Peter kroop de 16 in en werd op een hele smerige maar o zo duidelijke manier tegen het kunstmatige groen gewerkt. Coach Co brulde moord en brand. €œPenalty!€, €œRood!€. De coach heeft van de spanning niet 1 minuut op de bank gezeten, de bevlogen oefenmeester was enkel langs de kunstmatige krijtlijn te vinden en soms zelfs even binnen de lijnen. Een gele kaart voor de boosdoener en een strafschop. Wie anders dan Ed €œDaddy Cool€ Zeeman? Inderdaad niemand anders. De Danny Landzaat van Z2 klaarde dit klusje wederom. 1-0.

Z2 bleef goed en geconcentreerd door drukken, vanaf links werd de ruimte gezocht. De actieve buitenspeler zocht en vond de achterlijn. Met precisie werd de bal voor gegeven en met dezelfde precisie liepen Jeroen en Worm elkaar in de weg. Eén van de vier voeten plaatste de bal met uiterste vakkundigheid tegen het aluminium! Het is nog steeds onduidelijk welk voetje dat was. Wellicht een witte en die even wat aan het halen was. Heel jammer een 2-0 zou erg lekker zijn geweest met de thee. Ondertussen liep er nog iemand even van het veld om alvast te gaan douchen, gelukkig kon de technische staf de speler overtuigen van het feit dat een wedstrijd uit 2 x 45 minuten bestaat en nog even op de tanden te bijten. Met een 1-0 voorsprong werd gerust. Op naar de warme kantine!

Weer de kou in, het was een stuk harder gaan waaien en nu had Z2 wind tegen. Zou ze dit parten gaan spelen? Welnu, ik laat jullie niet langer in spanning en ga gauw verder.

Het spel werd van beide kanten minder, om dit tij te doen keren werden enkele wissels geplaatst. Matthias €œPoon-man€ de Baarn kwam de gelederen versterken en dat deed hij zeker. €œIk ben meer een man van de 2e helft zoals anderen die meer van de 3e helft zijn€ zei de weer goed spelende Thias in de mix-zone na de wedstrijd. Thias had zelf niet alleen kansen op de 2-0 maar wist zijn mede spits ook twee keer te bedienen op doelrijke kansen. Z2 had veel last van de wind, zelfs zoveel dat enige tijd het speeltuig niet van eigen helft kwam. Dit zorgde voor onaangename druk op onze sluitposten. Gelukkig wisten de helden zich er vaak voetballend uit te redden. Voor de verandering kwam er weer eens een heerlijk passje aan op onze vuurpijl Baltus. De kleine keeper van Vrone zag alleen nog maar hele lange benen op hem af komen en de bal. Peter vuurde€¦. recht op de keeper. Dat was zuur. Was de keeper dan van wereldse klasse? Nee lezers, zoals de aanvallers mij hoogst persoonlijk mededeelde; €œWe schoten vandaag gewoon alles in de handjes van de keeper.€ Inderdaad de normale schuivertjes in de hoek of de kogels in het kruis belandde allen op de keeper. Allemaal? Niet allemaal natuurlijk want€¦€¦(daar is ie weer) met een doeltreffend aaitje buitenkant rechts van onze 020- sympathisant werd goalketter Peter €œCrouch€ Baltus gelanceerd. En nu liet Peter zich niet weer in de luren leggen door grijze doelman. Met een heerlijke kap ging de keeper het bos in en lag het doel open. Met zijn addidas-jes uit Indonesië was alleen contact met de bal al genoeg. Eindelijk daar was ie€¦.. de bevrijdende 2-0.

Na deze 2-0 liet Z2 zich zakken en mocht Vrone komen, echt dichtbij Lars kwamen ze niet in de buurt. De laatste 5 minuten was er nog een offensiefje van Alkmaarse kant. Twee corners brachten paniek bij de Vrone verdediging. Er werd zelf een prachtige geplaatste rebound van dik buiten de 16 van de doellijn gekopt of werd hij uit de kruising geslagen met de handjes? Ik laat het in het journalistieke midden. De goed fluitende scheidrechter hield het op een corner. De kou begon uw onpartijdige verslaggever parte te spelen. Volgende keer maar ski-schoenen aan want in mijn Italiaanse design schoentjes met leren zool was het koude tenen halen. Gelukkig bracht het voetbal wat warmte.

Een verdiende 2-0 zege op een directe concurrent, zeker met deze moeilijke weersomstandigheden. De 3e plaats staat er zo stevig bij, volgende week BOL uit. Daar valt nog wat oud zeer goed te maken.

Uw onpartijdige verslaggever ter plaatse Ali E. 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route