E1 ruikt aan winst
Categorie: Jeugd nieuws

Vanochtend was het weer weer erg goed om een potje te voetballen. Het team was compleet en de sfeer in de kleedkamer was al goed. De tegenstander van deze mooie zaterdagochtend was Meervogels E1 uit Akersloot. Deze jongens staan iets hoger in de stand maar dat deerde de strijders van de E1 natuurlijk niet. De mannen gingen goed van start, er werd goed gevoetbald. En dat is helemaal niet vreemd want de jongens van de E1 kunnen namelijk ook goed voetballen.

Er werd goed gekeken naar elkaar, overgespeeld, combinaties gezocht en vooral hard gewerkt en de tegenstander werd op de huid gezeten. Na goed voorbereidend werk van Thijs was Kevin in de goede positie om lekker uit te halen en het was 1 – 0. Dit gaf de jongens duidelijk een goed gevoel, want er werd geconcentreerd door gespeeld. Dat resulteerde dan ook in 2 – 0, een heel mooi afstandschot van Tim verdween krap onder de lat in het net. Hierdoor stonden de jongens na zo’n 15 minuten spelen in een goede positie. Toch kwam Meervogels al meer in hun spel. Hun coach zei achteraf dat zij erg moesten wennen aan het spelen met 7 spelers in plaats van 8, wat ze anders altijd doen. Het rustsignaal kwam op tijd, de druk werd groter. In de rust werd de jongens nog instructies gegeven over hun spel, alert en fel blijven, anders gaat Meervogels de voorsprong wegknabbelen.

De 2e helft werd lastig, Meervogels kwam terug. Een corner verraste Teo bij de 1e paal en het was 2 -1. Even later scoorde de sterkste speler van Meervogels met een fraai hakje 2 -2. Intussen was Boris uitgevallen, die was niet lekker geworden. De jongens kregen de 2e helft verder wel nog kansen, ze bleven goed door voetballen, hoewel de felheid af en toe duidelijk minder werd. Bij een aanval van Meervogels werd er niet gretig genoeg gereageerd door de verdediging en het werd 2 – 3, helaas weer geen winst, wel een tijdje eraan ‘geroken’. Er is hard gewerkt, maar lukte net niet.Er komen nog meer wedstrijden met tegenstanders die van hetzelfde kaliber zijn en de winst vast ook.