algemeen nieuws

Z2 wint 4 maal op rij
Categorie: Senioren nieuws
  13 oktober 07     Foresters (de) 2 - Zaterdag 2     3 - 5

“Z2 zet na vroege tegengoal goede reeks toch voort”

Een mooie nazomerdag in oktober bracht het vedette-team Z2 naar de velden van Foresters in Heiloo. Enkele vaste basis krachten ontbraken en de technische staf ontbrak door prettige familie omstandigheden. Z2 was dus vandaag zelf-coaching. Zal dat goed gaan? Hoor ik u vragen. Op een klein incident in de 83e minuut na, dat door de aanvoerder werd gecorrigeerd, ging dit prima!

 
  13 oktober 07     Foresters (de) 2 - Zaterdag 2     3 - 5

“Z2 zet na vroege tegengoal goede reeks toch voort”

Een mooie nazomerdag in oktober bracht het vedette-team Z2 naar de velden van Foresters in Heiloo. Enkele vaste basis krachten ontbraken en de technische staf ontbrak door prettige familie omstandigheden. Z2 was dus vandaag zelf-coaching. Zal dat goed gaan? Hoor ik u vragen. Op een klein incident in de 83e minuut na, dat door de aanvoerder werd gecorrigeerd, ging dit prima!

De eerste 10 minuten wist Foresters zand te strooien in de 3-4-3 machine van Z2. Dit kwam mede door dat enkele spelers van Z2 ook beetje moeite hadden met dit systeem. (“He? Er stond toch een back achter mij?”) Een wel bekende voetballer van Foresters hield het overzicht en wist zijn collega in stelling te brengen om een kanonskogel af te vuren op onze Lars. Een knappe goal, moet worden gezegd.

De supporters langs de lijn waren verbijsterd. Hoe zouden de mannen hiermee omgaan? Ik kan u melden beste lezer, goed! Na enkele tactische wijzigingen en een wissel ging het sterren ensemble verder in 4-4-2. De Z2 machine begon te lopen....

Na een steekbal van Spijker op Edje kon deze alleen door op keeper Escobar. Escobar besloot met 2 gestrekte beentjes onze Ed te lijf te gaan. Ed bleef echter de bal in de gaten houden en wist de aanslag op zijn benen af te slaan. Escobar fakete een 3 dubbele been breukje maar de scheidsrechter was hiervan niet gecharmeerd en liet door spelen. Ed wist het net te doen bollen door de bal tussen enkele Foresters verdedigers, die ondertussen de doellijn hadden gevonden, te manoeuvreren. 1-1.

Het was een tactisch steekspel geworden en Z2 strooide met steekballen. P wist de ruimte op rechts goed te gebruiken en bracht de verdedigers van Foresters in heuse confusie. Na weer een prachtige steekpass kon ook Spijker alleen op de in het oranje gehulde keeper af. Een stiftje? Of een schuiver in de hoek? Of een pegel in het kruis? Het werd een tergend rollertje in de korte hoek. Spijker koos hier voor om de tegenstander geestelijk nog meer pijn te doen. Zo verklaarde hij later in een café te Alkmaar. 1-2.

Deze opsteker deed het team goed er werd weer vlot gecombineerd over de grond en de middenvelders konden mee oprukken de 16 in. De altijd alerte P Zag Owen in kansrijke positie staan en besloot de verantwoordelijkheid voor de 1-3 ook aan deze te geven. De met mes tussen de tanden spelende Owen weet daar wel raad mee, een geplaatst schot achter de geplaagde Escobar.

De, al aan de thee denkende, helden van Z2 lieten de concentratie iets afzakken wat resulteerde in een pijnlijke tegentreffer van Foresters. Weer had de bekende speler een aandeel in deze goal. Er was voor rust nog een weerzien met een oude bekende. Deze werd met luid BOE geroep van af de zijkant en enige stevige beuken van veldspelers vriendelijk ontvangen.

De 2e helft begon weer goed. Pieter V. wist zich meerdere malen goed vrij te lopen en liet dit zijn team genoten weten op zijn bekende manier. De flora en fauna om het sportcomplex zal nog enkele dagen van slag zijn.

En nu het meest weergaloze doelpunt van de wedstrijd; De muur achterin, Dubbel D, Paully S, Adil Q Thomas en Camolli hadden de tweede helft geen kind aan de aanvallers van Foresters. Ook de verhouding tussen Paully S en de scheidsrechter was prima. Na volgens onze Paully S een verkeerde beslissing (en dat was het ook) trakteerde hij de scheids op zijn mening van de situatie. Later maakte Paully S dit goed door de man een hand te geven en een ferme schouderklop die de man nu nog voelt. Adil Q stoomt op over de middenlijn, levert de bal in bij de opgerukte middenvelders, de bal wordt naar de rechter cornervlag gebracht en de drukke 16 in bracht en toen beste lezers..... Met een sierlijke kniebeweging waar ze bij het Zwanenmeer jaloers op zijn brengt Shota Worm de bal binnenkant kruising(!) het doel in. 2-4.

Enkele dames langs de zijlijn raakten nog meer in extase want onze eigen supersub Jacco Cziommer viel in. Jacco verving de moe gestreden P en deed dit vol overgave. Het fototoestel van Tamara maakte overuren met kiekjes van onze sterspelers. Binnenkort zijn wallpapers van uw favoriete spelers te downloaden van de site.

Na goed positiespel kon wederom Spijker zich de 16 in manoeuvreren, een verdediger was het hier niet mee eens en haalde Spijker genadeloos neer. Denk aan gestrekte benen, van achter etc. De grijze wijze scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip of wat moest doorgaan voor de stip. Dit was natuurlijk een buitenkansje voor Ed. Op zijn Johan Neeskens torpedeerde Ed het leer achter de doelverdediger. 2-5.

De persoonlijke duels tussen Adil en de bekende voetballer eindigden allemaal in het voordeel van onze knuffel Marokkaan. Adil wilde dit ook zo houden en hielp zijn tegenstander met een onopzichtig duwtje in de rug. De bekende voetballer ging kermend ter aarde en wist hiermee de scheids te verleiden tot een 11 meter schot. De verder uitstekend keepende Lars was kansloos. 3-5.

De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en de zware tas met 3 punten konden mee naar Alkmaar. De goede reeks werd voortgezet. Volgende week Castricum uit. In deze vorm en met deze teamgeest liggen de kansen ook daar voor het oprapen.

Van uw verslaggever Jeff ter plaatse.
 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route