algemeen nieuws

't Gouwe derde
Categorie: Senioren nieuws
One man show in Heiloo

van onze verslaggever

Géén Zijlstra en geen Voorhuid maar wel Hoes. HSV dacht een makkelijk ochtendje voor de boeg te hebben maar dat viel de oud vedettes uit Heiloo vies tegen. De ploeg uit Heiloo, met gerenomeerde namen als Beelen, van Twuijver, Tromp en Koppes in de gelederen, had geen antwoord op de aanvalsdrang van de snelle en vaardige gelegenheidsspits. Hoes gaf aan zijn belofte van 20 goals al voor de winterstop waar te willen maken en scoorde gisterochtend direct 4 keer.
AV 3 speelde gisteren een ijzersterke partij op het kunstgrasveld van HSV. Waar de tegenstander in elke linie veel ruimte weggaf liet AV de bal goed rondgaan en vond telkens de vrije man. Tot ieders verbazing stond er na 5 min. al 0-2 op het scorebord. De HSV verdediging lette tot dat moment alleen maar op de enige spits van naam in de alkmaarse gelederen. De stramme Strabbing bleek een perfecte bliksemafleider en zo kon Hoes tweemaal ongehinderd alleen op de keeper af. De HSV goalie was op beide inzetten volstrekt kansloos. HSV probeerde het in het vervolg wel maar kreeg geen vat op de wedstrijd mede door het ijzersterke middenveld van AV 3.  Schilder controlerend, Bannink met vlijmscherpe passes en op de flanken Helder en de Ruijter die vele malen gevaarlijk doorkwamen. De intikkers waren echter niet besteed aan Strabbing die telkens net te laat was.
HSV deed op slag van rust voor het eerst van zich spreken. Een ziedend schot van Koppes werd door Ron Stoop schitterend uit de kruising geronseld. Later vandaag wordt meer bekend over de schade die het veld heeft opgelopen bij deze aktie.
Na rust stond er een heel ander HSV binnen de lijnen. Op jacht naar de aansluitingstreffer werd er flink druk naar voren gezet. De goal viel echter aan de andere kant. Helder counterde over rechts en bediende Hoes op maat die met zijn linker de bal hoog in het doel plaatste, 0-3. In het vervolg werd HSV sterker maar scoren deed de ploeg uit Heiloo (nog) niet. AV 3 bleef rustig en counterde er lustig op los. Nu was het Menno Koeman die met een schitterende dieptepass de zoveelste aanval opzette. Hoes won het kopduel thv de middenlijn en verschaftte Keegel hiermee vrije doortocht aan de rechterkant.
Keegel was niet zelfzuchtig en gunde de attent meegelopen Hoes zijn vierde van de ochtend. HSV deed 5 minuten voor tijd dan toch iets terug via een vrije trap. Jammer voor ,de tot dan foutloze, Stoop dat hij niet geheel vrijuit ging bij deze tegentreffer.
Op dat moment had trainer/speler Peter Strabbing zijn man of the match al een publiekswissel moeten gunnen en verder moeten gaan met 10 man zoals Gertjan Verbeek dat gisteren ook met Alfonso Alves deed bij Heerenveen. De niet echt tactvolle Strabbing was hiermee onbedoeld verantwoordelijk voor een zeer opmerkelijk moment in blessuretijd. De totaal leeggespeelde Hoes werd voor de zoveelste keer diep gestuurd. Met zijn laatste beetje kracht perste hij er een sprint uit en ging alleen op de doelman af, iedereen verwachtte de 5-0 maar de sprint van Hoes duurde 10 meter te lang. Terwijl zijn benen gewoon niet meer wilde verloor hij zijn evenwicht en rolde met bal en al over de achterlijn. Het publiek gaf Hoes opnieuw een staande ovatie maar ditmaal werd er toch ook wel erg gelachen om de struikelende uitblinker. De scheidsrechter vond het ludieke voorval reden genoeg om de wedstrijd te beeindigen. Na de wedstrijd gaf technisch directeur Apeldoorn aan erg blij te zijn met het resultaat en nog meer met de terugkeer van Hoes in de selectie. " Met dit team en zeker met zo'n trefzekere spits moeten we in staat zijn om mee te doen om de prijzen". Alcmaria 3 staat voorlopig 3e met 3 verliespunten. Saillant detail is dat juist Hoes niet meedeed in de tot nu toe enige verliespartij tegen SVW. 

Gr. Sander

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route