algemeen nieuws

2/9, Herons - Alcmaria Victrix 4 - 8
Categorie: Honkbal Heren 1

Alcmaria wint alles na de zomerstop nu moet Herons er met 4 – 8 aan geloven.
 
Jeroen Deken, de coach van Herons, verzuchtte na afloop van de wedstrijd, “had ik maar met Kjeld de Lincel begonnen”  en inderdaad hield hij het, nadat Alcmaria op de starter van Herons, Martin Verzijde, 8 x gescoord had, het verder dicht. Maar ja na afloop ….
Alcmaria opende direct sterk, Dennis Blom met een ss op 1 en die scoorde direct door een triple van Michael Pluijmers. Ook hij kon rustig scoren door een bom van Ludrick Pieter ver over het midveld, 0 – 3. Herons kon daar weinig aan veranderen omdat Joran Klarenbeek de zaak aardig onder controle had, zeker geholpen door een ditmaal foutloos Alcmaria. In de 1e2 liep men verder uit naar 0 – 5, dit door toedoen van Nick Tieman en Linoy Croes, 2 tikken , 1 x gw en 2 x 4w voldeden. Herons liet dit niet op zich zitten, pakten Joran Klarenbeek stevig aan, Sander Has, Ruben Bakker en Mazi Forouzandeh knabbelden 3 punten terug door 4 tikken 3 – 5.
 In de 1e 3 kwam Alcmaria aan de 8 punten, Mark v.d. Mijll-Dekker, weer Nick Tieman en Dennis Blom passeerden veilig de thuisplaat, door wat gerommel bij Herons, een oss en 2 singles en een stand up-double kwam de 3  – 8 tussen stand op het scorebord. Inmiddels was de genoemde Kjeld de Lincel Martin Verzijde komen vervangen.  Herons probeerde nog van alles maar een prima binnenveld met een hoofdrol voor de 17 jarige Jan Untied als korte stop hield vrijwel alles van de kussens met als hoogtepunt in gelijk 6 een fraai dubbelspel 6-6-3 voor de kenners. Rene van Veen verving Joran Klarenbeek gelijk 7 en zag Herons nog 1 puntje terug krabbelen door Matthijs Luijt, maar verder kwam men niet. En omdat Alcmaria ook niet verder aandrong mocht Mark Giroldi met 2 x 3sl en een v4 de zaak klassiek op slot gooien. De volgende klus wordt Robur’58. Apeldoorn vreest Alkmaar in de strijd om het kampioenschap. Zaterdag aan het Honkpad 14.00 en een dag later in het Orderbos in Apeldoorn. Ik zelf ga dat niet meemaken ivm een late vakantie maar vetrouw op een goede afloop.

 

 

Box score

Alcmaria                                  3-2-3-0-0-0-0-0-0
Herons                                     0-3-0-0-0-0-1-0-0

 

Werpcijfers;

Alcmaria

Joran Klarenbeek            (6 1/3)             3-1-8-0
Rene van Veen                (1 2/3)             1-0-2-0
Mark Giroldi                   (1)                   2-0-0-0
 
Herons

Martin Verzijde            (2 2/3)             2-2-7-1
Kjeld de Lincel            (6 1/3)             0-0-4-1
 

Slaggemiddelden;

Michael Pluijmers .667, Dennis Blom, Jan Untied & Linoy Croes .500, Ludrick Pieter .333 en Sergio Paulina .200

Ik wil een ieder bedanken die wekelijks deze epistels hebben gelezen en hoop u allen volgend jaar op uw scherm weer terug te zien.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route