algemeen nieuws

26-8, Alcmaria Victrix - Jeka 10 - 9
Categorie: Honkbal Heren 1


Alcmaria heeft 10 innings nodig om Jeka de baas te blijven.

 
De wedstrijd die eigenlijk nergens om ging begon gezapig maar eindigde tamelijk scherp. Joran Klarenbeek begon vandaag op de heuvel, hij moest wel 2 lopers toestaan maar 2 x 3sl en een actie 6-3 hielpen de heren weer naar de bank. Ook Alcmaria kon nog weinig uitrichten op Shelton Barbara, de atletische starter van Jeka. Gelijk 3 wist Nick Tieman het scorebord in beweging te krijgen, 1 – 0 door 2 tikken en een sac-fly van Onno Jansen. De voorsprong werd in de 1e 4 om zeep geholpen door een glipper van het binnenveld, 1 – 1. Gelijk 4 timmerde Alcmaria 3 punten extra erbij, Dennis Blom, Sergio Paulina en Mark v.d. Mijll-Dekker scoorden op slechts 1 tik, 2 x 4w en een vang fout in het buitenveld van Jeka 4 - 1.

Dat werd een slagbeurt later 6 – 1 door Jan Untied en Dennis Blom, nu waren 4 honkslagen verantwoordelijk. In de 1e 6 werd Joran Klarenbeek rust gegund, Mark Giroldi beklom de heuvel. Hij had zijn vorm blijkbaar nog in Zuid-Frankrijk achtergelaten want kwam nog wel puntloos uit de 6e inning maar moest in het 7e rondje 4 punten aan Jeka toestaan 6 – 5. Dat werd in de 1e helft van de 8e inning zelfs 6 – 6. Gelijk 8 liep Alcmaria verder uit naar een naar men dacht, geruststellende 8 – 6 voorsprong, dit door Onno Jansen en Dennis Blom, 3 honkslagen een fout van Jeka en een sac-fly zorgden daarvoor. Maar Alcmaria kwam in de 1e 9 weer stevig in de problemen, Steven van Groningen had Mark Giroldi afgelost maar zag tot zijn schrik dat Jeka 2x kon scoren door nogal wat 4w, een honkslag en een geraakt werpen, 8 – 8.  Melvin Pluijmers moest er aan te pas komen om uit de inning te komen.Doordat de heren gelijk 9 erg kort gehouden werden moest er verlengd worden. Jeka bleef knokken en geloven in een goed resultaat en wisten door een velderskeus zelfs op voorsprong te komen 8 – 9.
En dan de laatste slagbeurt, er vielen snel 2 nullen door een fraaie v5 en een v7 op foutgebeid. Sergio Paulina had er nog wel zin an en dreunde de 1e 2 pitter het veld in. Dat inspireerde Martin de Boer en herhaalde dat kunstje waardoor Sergio Paulina de gelijkmaker produceerde 9 – 9. En Mark v.d. Mijl-Dekker werd de match winnaar want hij dreunde de bal ook voor een 2 honkslag weg waardoor Martin de Boer de 10 – 9 walk-off overwinning aantekende, feest rond de thuisplaat. Dat werd even later stevig bedorven toen er tijdens het handen schudden plotseling wat handen te enthousiast geschud werden. Met vereende krachten werd de boel gesust en ging ieder huiswaarts. Het was ook wel mooi geweest 3 ½ uur honkballen. Komend weekeinde treden de heren tegen de buren uit Heerhugowaard aan, zij hebben de punten hard nodig, dus wie weet, zaterdag aan het Honkpad en zondag in Heerhugowaard beide wedstrijden 14.00 uur.

 

 

Box score

Jeka                                         0-0-0-1-0-0-4-1-2-1
Alcmaria                                  0-0-1-3-2-0-0-2-0-2

Werpcijfers;

Alcmaria

Joran Klarenbeek                  (5+1)               6-1-3-3
Mark Giroldi                          (2 2/3+3)        3-0-7-1
Steven van Groningen            (1)                   1-3-1-0
Melvin Pluijmers                     (1 1/3 +3)      2-2-1-0

Jeka

Shelton Barbara                       (10)                 4-3-17-3
 

 

 

 

Slaggemiddelden;

Sergio Paulina .667, Mark v.d. Mijll-Dekker .500, Jan Untied, Dennis Blom & Linoy Croes .400, Rob v.d. Kamer & Martin de Boer .333, Nick Tieman .250 en Onno Jansen .200.
De hele line-up had een slaggemiddelde.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route