Eerste oefenwedstrijd Schagen - Alcmaria 0-5
Categorie: Senioren nieuws

Afgelopen zondag heeft het eerste elftal zijn eerste oefenwedstrijd gespeeld. Uit tegen Schagen werd het 0-5. Hieronder het verslag van de site van Schagen

12.08.2007 - Senioren
Foutenfestival bij Schagen tegen Alcmaria Victrix
De eerste 40 minuten was Schagen dominanter aan de bal dan de tegenstander uit Alkmaar, een knappe kopbal, vanuit een hoekschop genomen tekende het verval in van het Schagen collectief. (0-1)
Een samenvatting zou kort kunnen zijn: 1ste helft kon Schagen goed meekomen en gaf partij, 2e helft snel vergeten.

Roderick Fels
In de tweede helft stapelde fout na fout op -die overigens direct door Alcmaria Victrix werd afgestraft met een tegendoelpunt. Opvallend was dat Goalie Niels van der Hoek een belangrijke rol had in diverse tegendoelpunten. Een schijnbaar op te rapen bal kaatste terug na een duik van Niels, uit een vrije trap stond de muur in het zicht van Niels en prompt liep hij naar de verkeerde hoek. Opvallend was ook het aantal overtredingen (zelfs in de 16 meter die afgestraft werd met een penalty) en blessurebehandeling in het veld, Iets wat je toch niet zou mogen verwachten in een oefenwedstrijd.

De bank van VV Schagen
De bank van VV Schagen, in het rood trainer Rob van der Werff

Natuurlijk, het is een oefenpot, natuurlijk Alcmaria is een 2e klasser, natuurlijk de verwachting was niet dat we winnend dit oefenduel zouden afsluiten, maar toch......0-5 is toch wel een beetje veel voor de zondagmiddag. Maar wellicht dat dit soort wedstrijden ook een belang dienen. Dinsdag (aanvang 19.30) komt Wieringermeer op bezoek, oefening baart kunst.