algemeen nieuws

4/8 Alcmaria Victrix - DSC'74
Categorie: Softbal Dames 1

04-08-2007 Mentaal sterk Dames 1 boekt dubbele winst op DSC ‘74

 

Ondanks zomerstops, vakanties, EK-junioren en Koninkrijksspelen heeft Alcmaria Dames 1  de afgelopen tijd toch zes wedstrijden gespeeld.

In juli werd een dubbel gespeeld tegen Robur ’58 in Apeldoorn. Hoewel in deze wedstrijden van alles te beleven viel, beperk ik me tot de hoogte- en dieptepunten.

De 1e wedstrijd werd een ware marathonpartij, kende een 10-4 tussenstand voor Alcmaria in de 6e inning, door met name sterk aanvallend werk van Anne, Annemarie en Carolien. In de gelijkmakende 6e inning zou echter alles mis gaan, waardoor Robur alsnog met 12-10 aan het langste eind zou trekken.

De 2e wedstrijd werd met 5-1 gewonnen, met Nynke in de hoofdrol en als noviteit Viola op het 2e honk.

De dubbel uit tegen Run’71 in Oldenzaal liep afgelopen zaterdagavond uit op een deceptie. Door het ontbreken van startende pitchers werden beide wedstrijden verloren. De 1e wedstrijd met 7-0 en de 2e met 13-12 na in de tiebreak nog met 12-9 te hebben voorgestaan. Tegen middernacht waren de dames pas terug, wetend dat de volgende dag een dubbel tegen DSC’74 gespeeld moest worden.

En toen brak de zon door………….!!

Alcmaria Dames 1 - DSC’74 Dames 2        2 – 0

Onder tropische omstandigheden heeft Dames 1 aan de Costa Alcmaria een uitstekende prestatie geleverd. Bij een temperatuur van bijna 30 graden, terwijl het publiek lekker in de schaduw onder het genot van verkoelende drankjes en zomerse muziek, verzorgd door Marjan, de vakantieverhalen uitwisselde, moesten 10 speelsters en 2 coaches vol aan de bak.

Het grootste compliment gaat naar Joyce die uiteindelijk 2 volledige wedstrijden zou pitchen en dus 14 innings op de heuvel overeind bleef. Maar ook de andere dames verdienen een groot compliment; wat bijvoorbeeld te denken van Suzan, die de hele middag in volle bepakking moest catchen.

Na een wat aarzelende start in de 1e inning konden de dames de tegenstander van scoren afhouden via o.a 3 dubbelspelen.

 In de 2e3 opende Maaike (0.666) met een honkslag, waarna Anne(ondanks alle inspanningen bij Jong Oranje gewoon aanwezig) een stootslag neerlegde die zo zuiver was dat niet alleen Maaike op het 2e honk kwam, maar zij zelf ook het 1e honk kon bereiken. Nadat Saskia (weer goed voor vele 5-3’tjes) dubieus met binnenhoog uitgegeven werd en Annemarie (weer foutloos spelend op het 1e honk) uitgevangen werd door haar collega, liet Margo weer een van haar befaamde “big bangs” van de knuppel komen, goed voor twee honken en twee punten van Maaike en Anne: 2-0.

Verdedigend hield Alcmaria keurig stand met als hoogtepunt een dubbelspel in de 6e inning:  Met een DSC-loopster op de honken werd een aangooi op een stootslag door Saskia op Carolien de 1e nul op het 1e honk, waarna een aangooi op het 3e honk van Carolien op Suzan de 2e nul  betekende.

Opnieuw een dubbelspel en een v5 betekende in de 7e inning het eind van de wedstrijd: 2-0 en kon de middag eigenlijk al niet meer stuk.

 

Boxscore:

Alcmaria Victrix           0-0-2-0-0-0-x = 2

DSC ’74                     0-0-0-0-0-0-0 = 0

Werpcijfers:

Alvmaria Victrix           Joyce Wesmaas           7 innings           3-3-4-3

DSC’74                      Caroline de Bruin         6 innings           2-0-9-0

Slaggemiddelden:

Maaike(0.666), Anne, Saskia, Annemarie, Margo, Marina, Suzan en Carolien allen 0.333.

Alcmaria Dames 1 - DSC’74 Dames 2        8-4

In de 2e wedstrijd opende DSC ’74 sterk op de logisch wat vermoeide Joyce en kwam uiteindelijk  aan 2 runs. Alcmaria antwoordde echter meteen in de 2e1 waarin een hsl van Margo Saskia over de thuisplaat liet komen: 1-2.

De gelijkmaker zou daarna niet lang op zich laten wachten: in de 2e2  opende Suzan met de 1e van maar liefst 4 honkslagen die zij in deze wedstrijd zou slaan (1.000). Carolien zorgde er met een oss voor dat Suzan op het 2e honk kwam . Johanna Smit liet daarna  een daverende stand-up double van haar knuppel spatten wat onder een staande ovatie van het publiek de 2-2 via Suzan betekende.

Een ontketend Alcmaria zou vervolgens via Anne,Saskia, Annemarie en Margo doordrukken naar een 6-2 voorsprong. Tekenend voor de mentaliteit van de dames vandaag was bijvoorbeeld Marina die ondanks een bal in het gezicht gewoon door wilde gaan, wetend dat er geen wissels voorhanden waren, behalve Annemiek die desnoods met haar verkeerde hand zou spelen.

De 2e3 bracht opnieuw 2 punten voor onze dames: Johanna zette de verdediging van DSC dusdanig onder druk dat ze het 1e honk kon bereiken. De daaropvolgende honkslag van Anne werd niet goed verwerkt waardoor Johanna met een gedenkwaardige sliding over de thuisplaat kon komen en zelfs Anne min of meer een technische homerun bezorgde: 8-2.

DSC’74 kon alleen in de 1e6 iets terugdoen via een 3hsl van Hanna Martens, goed voor 2 runs: 8-4.

Verder lieten Joyce en het veld het niet komen; DSC ’74 drong nog één keer aan maar een mooie 6-4 op het 2e honk en een aangooi 2-5 bij een steelpoging op het 3e honk zorgden voor de laatste nullen, waardoor ook deze wedstrijd door Alcmaria werd gewonnen.

Een prachtige teamprestatie !!

Uiteraard waren er een aantal sapjes nodig op het vochtgehalte weer op peil te brengen

Boxscore:

Alcmaria Victrix           1-5-2-0-0-0-x = 8

DSC’74                       2-0-0-0-0-2-0 = 4

Werpcijfers:

Alcmaria Victrix           Joyce Wesmaas           7 innings                       2-9-4-2

DSC’74                      Roos de Vries              2 innings (-1)                0-1-6-3

                                   Mirjam Bakker            4 innings (+1)               0-0-5-2

Slaggemiddelden:

Suzan 1.000 (4 uit 4), Anne 0.500, Margo 0.500, Johanna 0.333

Zaterdag 11 augustus de dubbel thuis tegen Gryphons aanvang 16.00 uur        

 

L.Veenstra.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route