algemeen nieuws

Nederland wint goud op de Koninkrijkspelen
Categorie: Softbal Dames 1

A.s. zaterdag worden de Koninkrijk Spelen in Den Haag geopend. De Koninkrijk Spelen worden gehouden tussen diverse ploegen en sporten uit Aruba, Nedelandse Antillen en Nederland. Bij de softbal is Alcmaria Victrix vertegenwoordigd door Anne Vlietstra, Lisette Untied , Maiken Rooker en Laura Treurniet. Andere beoefende sporten zijn voetbal, honkbal, tennis, zwemmen, judo en bowling. Het softbal programma luidt;

datum                            tijd                                                                veld           uitslag
zondag 22 juli                18:00          Aruba - Ned. Antillen                   Storks         2 - 6

maandag 23 juli             19:30          Ned. Antillen - Nederland             Storks        afgelast

dinsdag 24 juli               14:00          Ned. Antillen - Aruba                    ADO         7 - 6
                                    19:30          Aruba - Nederland                        ADO         9 - 15

woensdag 25 juli            15.00          Ned. Antillen - Nederland             Storks       1 - 7       
                                    19.30          Nederland - Ned. Antillen             Storks        5 - 1

donderdag 26 juli           15:00          Inhaalmogelijkheid                       Storks 
                                    19:30          Nederland - Aruba                        Storks      12 - 5

vrijdag 27 juli                 10:30          Inhaalmogelijkheid                       Storks 
                                   12:30          Nederland - Ned. Antillen               Storks      3 - 2

Door deze 4 winstpartijen staat Nederland in ieder geval in de finale van deze Koninkrijk spelen. Deze wedstrijd wordt vrijdag 27 juli om 12.30 bij Storks gespeeld. 

softbal

De softbalsters zagen hun openingsduel tegen de Nederlandse Antillen maandagavond afgelast worden vanwege de regen, maar kwamen dinsdag wel in actie tegen Aruba. De nationale jeugdploeg won de ontmoeting met 9-15. De afgelast wedstrijd wordt woensdagmiddag ingehaald, waarna later op de dag de tweede confrontatie met de Antilliaanse ploeg volgt.In het puntrijke duel leidde de Arubaanse ploeg aanvankelijk na vier innings met 4-1, maar Jong Oranje kwam vervolgens zevenmaal tot scoren in de vijfde inning, waarna er drie werden toegevoegd in zowel de zesde als de zevende slagbeurt. De Arubaanse selectie wist in de zevende inning nog viermaal de thuisplaat te passeren, maar kwam uiteindelijk te kort. De Nederlandse werpsters Laura Treurniet en Ginger de Weert moesten tien honkslagen verwerken, waaronder vier van de productieve Franchesca Diaz, die 4-uit-4 sloeg en viermaal scoorde. Zelf kwam Oranje tot zestien honkslagen. Britt Vonk (3-uit-5) en Marisèle de Wind (3-uit-3) waren op dreef, terwijl Anne Vlietstra, Laura Treurniet en Eva Halman twee honkslagen lieten noteren. Lisette Untied en Anne Vlietstra hadden drie binnengeslagen punten.

De Antilliaanse softbalsters wonnen dinsdagmiddag met 7-6 van Aruba.

Met een 12-5 overwinning op Aruba won Jong Oranje Softbal donderdag de vierde wedstrijd op rij, waardoor de ploeg ongeslagen de voorronde afsloot. Vrijdag volgt nu de finale tegen het team van de Nederlandse Antillen.

In de wedstrijd op donderdag kwam Oranje aanvallend tot tien honkslagen, waaronder een homerun van Kirsten Molle. Chantal Burg liet een tweehonkslag en driehonkslag in de boeken opnemen. Aanvankelijk werd de ploeg in de eerste inning op een 0-2 achterstand gezet, maar Oranje antwoordde met een punt in de eigen eerste beurt, waarna een inning later viermaal werd gescoord. In de vierde, vijfde en zesde inning voegde de nationale ploeg nog eens zeven punten aan het totaal toe. Werpsters Malou van Dusschoten en Laura Treurniet stonden samen slechts zes honkslagen toe.

Via deze link http://www.knbsb-stats.nl/knbsb/stats07/kksb07/result.002.html kunt u de statistieken van de wedstrijd van woensdagmiddag tegen de Nedelandse Antillen volgen.

Bron Homeplate KNBSB

Nederland pakt GOUD bij het softballen!


vrijdag 27 juli - De meiden van Nederland wisten in een uiterst spannende finale de Nederlandse Antillen in de laatste gelijkmakende slagbeurt met 3 -2 te verslaan! Om 12:30 uur begon de finale onder bijna Caribische weersomstandigheden tussen Nederland en de Nederlandse Antillen. In de vorige twee ontmoetingen wist Nederland tot tweemaal toe de winst naar zich toe te trekken maar dat weer hield de Ned. Antillen niet om een 2 - 0 voorsprong te nemen. Pas in de gelijkmakende zesde inning kon Nederland iets doen aan de achterstand - geholpen door een foutje in de verdediging van de Antillen wist Nederland twee maal te scoren waardoor er met een 2 -2 stand aan de zevende inning begonnen werd. Het Nederlandse team wist het Ned. Antillen team van scoren te weerhouden ondanks spelers in scorings positie met nul uit! In de gelijkmakende slagbeurt kreeg Nederland het 1e en 2e honk bezet met één nul en kon het winnende punt gescoord worden door een fraaie honkslag tussen mid- en rechtsveld!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route