A1 blijft bij na overwinning op Vitesse'22
Categorie: A1

Na een heel lange winterstop, er zitten nog maar 10 verenigingen in de competitie bij de A1, mochten de mannen eindelijk weer aan de bak voor het “eggie”. De A1 heeft wel drie oefenwedstrijden gespeeld, veel al tegen hogere tegenstanders, dus aan de voorbereiding heeft het niet gelegen. Helaas bleken er buiten twee schorsingen ook nog twee zieken te zijn. Gelukkig heeft Alcmaria ook een prima lichting B junioren zodat 3 B junioren en 1 c junior, moeiteloos, in konden vallen. Ook dat bied weer hoop voor de toekomst.

Alcmaria speelde niet hun beste wedstrijd, maar liet wel zien met een doel de tweede competitiehelft ingegaan te zijn. De mannen willen kampioen worden en gaan daar vol voor. Vitesse’22 A1, geen verkeerde ploeg, had voorafgaande aan de wedstrijd even veel punten, 18, als Alcmaria. Halverwege de eerste helft kwam Vitesse op voorsprong. Alcmaria liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef doorknokken. Dat werd beloond met een mooie treffer. Een vrijetrap recht voor de goal werd door Douwe schitterend binnen geschoten. Nog voor de rust kwam de mooiste aanval van de dag. Een goede redding van Indy die gelijk goed uitgooide op Robbert, deze stak de bal op Jesse die zijn man voorbij ging en goed voorgaf op Rory die de bal in één keer binnenschoot. Dit was ook gelijk de ruststand.

Na de thee werd het een echt gevecht, in de goede zin van het woord. Vitesse dat vol voor de gelijkmaker ging en Alcmaria dat dit trachtte te voorkomen en waar mogelijk de beslissende treffer wilde maken. In het laatste kwart begon de vermoeidheid bij Vitesse op te spelen en kreeg Alcmaria weer meer grip op de wedstrijd. 10 minuten voor tijd, na goed doorgaan op rechts was het Sverre die de mogelijkheid op de 3-1 kreeg en benutte. Dat was de definitieve genade klap voor Vitesse. Door deze overwinning neemt Alcmaria wat afstand van Vitesse en houd de aansluiting bij de bovenste. Speciale vermelding moet worden gegeven aan Indy die zondag één van zijn aller beste wedstrijden speelde.

Volgende week alweer en topper. Alcmaria gaat uit naar ZAP die koploper is in de klasse met even veel wedstrijden als Alcmaria, maar 2 punten meer. Dat wordt dus een echte kraker. Hopen dat iedereen weer beter is, We zien elkaar zondag in Breezand.