D3 stuurt FC Castricum met lege handen naar huis
Categorie: D3

Na het jammerlijke gelijkspel vorige week in Castricum tegen Vitesse’22, werd vandaag de andere club uit Castricum, de plaatselijke FC wel verslagen en wel met 3-1. FC Castricum was hier niet blij mee aangezien dit hun eerste verlies sinds de zomer was.

Op de overwinning van de D3 was helemaal niets af te dingen. Voetballen wist men in de eerste helft de duels te ontwijken tegen de grote Castricummers. Ondanks enkele zeer goede reddingen van keeper Ruben, kwam Alcmaria nog wel op achterstand, maar vlak voor rust was het gelukkig Alcmaria dat uit een corner de 1-1 maakte.

Na de pauze maakte de Castricummers er meer een fysieke strijd van. Omdat de vermoeidheid ook mee gaat spelen werd het steeds lastiger om uit de duels te blijven. Toch was het Alcmaria dat scoorde op zeer fraaie wijze met een mooi schot. Het laatste kwartier echter moest FC Castricum meer risico’s gaan nemen waardoor de D3 meer ruimte kreeg en dit goed uitbuitte en de 3-1 scoorde.

Volgende week weer een thuiswedstrijd en wacht de stadsderby tegen Koedijk, zal ook weer een lastige wedstrijd worden, maar we zien de mannen elke week beter gaan spelen, dus alle vertrouwen er in.

Met zo een trainers/coach trio moet het ook wel goed gaan.