Nieuws Details

Alcmaria en Vrone delen punten
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde het eerste thuis de laatste wedstrijd van het jaar 2015 tegen Vrone. Vrone dat de competitie vliegend begon, maar de laatste weken ook punten morst. Alcmaria had na een goede periode vorige week ineens een onnodige verliespartij in Hensbroek. Voor beide ploegen dus zaak om met een goed gevoel de eerste seizoenshelft af te sluiten. Dat lukte voor beide partijen, maar ten delen. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord, maar genoeg te vertellen over de wedstrijd.

In de ochtend werd duidelijk dat keeper Vince Verhagen zijn teen gebroken had en dus niet kon keepen. Indy Oostdijk, keeper van de A1, 16 jaar nam zijn plaats in en keepte een meer dan voortreffelijke wedstrijd. Met vertrouwen, rust uitstralend en ingrijpend als het moest en een paar mooie reddingen. De eerste twintig minuten waren voor Vrone dat met fysiek spel Alcmaria terugdrong. Alcmaria dat daardoor wel de mogelijkheid kreeg te counteren. Een counter leidde ook de 1-0 in. In de 22ste minuut was het Ismaël Bakni die goed doorging op links en de bal met rechts voorslingerde. M ark Leering ging het duel met de keeper aan en de terugspringende bal werd met gevaar voor eigen leven door 1ste jaars A junior, Nick Kleefman binnengegleden. Hierna kreeg Alcmaria nog enkele goede kansen, ondanks dat in de Alkmaarsche Courant anders werd beweerd. Helaas werden deze niet benut. Optisch was Vrone dan wel de ploeg, maar kwamen slechts tot enkele mogelijkheden die door Indy prima werden verwerkt.

Na de pauze was Alcmaria even niet bij de les. Drie man op rij verdedigend en de bal werd er doorheen gestoken. Dat resulteerde gelijk in een 1:1 situatie en helaas de 1-1. Hierna golfde het spel gedurende de tweede helft op en neer, met dan weer een periode dat Vrone meer balbezit en mogelijkheden kreeg, dan weer een periode dat Alcmaria de bovenliggende partij was. Een vervelend incident ongeveer een kwartier voor tijd. Een Vrone verdediger ging er op de achterlijn stevig in en blesseerde zichzelf, het zag er niet goed uit en moest per brancard van het veld. We hopen dat het meevalt en hij weer snel kan voetballen. In de laatste 10 minuten kreeg Alcmaria nog 2 goede kansen en ook Vrone kreeg één heel goede kans, die er ook inging, maar terecht wegens buitenspel door de scheidsrechter werd afgekeurd. Uiteraard was  Vrone en met name enkele mensen langs de lijn het daar niet mee eens.  We gaan richting de Kerst. Niet te veel eten en drinken, weer scherp zijn, te beginnen op 1 januari, want de tegenstand in de wedstrijd tegen oud Alcmaria zal niet mals zijn dit jaar.