Alcmaria herstelt zich met winst op de Blokkers 1-2 ( 0-1 )
Categorie: Dames 1

Vandaag, 6 december de altijd lastige uitwedstrijd tegen de Blokkers vrouwen. Vorig seizoen samen gestreden voor het kampioenschap in de derde klasse die uiteindelijk door Alcmaria werd afgedwongen. Het keerpunt was toen de wedstrijd lijstaanvoerder de Blokkers tegen de nr 2 Alcmaria, uitslag 0-5.Voetballes in vakjargon. Deze klap kwamen zij nooit meer te boven.

Maar goed; Beiden inmiddels actief in de 2e klasse met een 2e positie voor Alcmaria en een 10e plek voor de Blokkers. Thuis waren wij dit seizoen met 2-0 te sterk maar ’t was gewoon een moeizame strijd. Vandaag konden wij dus toch weer rekenen op een lastige wedstrijd. Voor de verandering raasde er weer een storm over het veld dus knap voetbal was voor beide kemphanen lastig. Na alle administratie was het om 13.05 dan eindelijk het startschot van de wedstrijd. Alcmaria trok ten aanval en met windje tegen was het noodzaak om de bal laag te houden en trachten te combineren met elkaar.

Veel ballen gingen weer over rechts en na een drietal die nog in de kiem werden gesmoord was het Marleen die goed doorkwam, een prima pass op Kimm verzorgde welke met een meesterlijke lob de keeper wist te verschalken. 0-1.

Dat smaakte naar meer. Alcmaria zette nog een tandje bij om vóór rust er nog een 2e bij te prikken. Helaas waren de kansen er wel maar waren we net niet scherp genoeg.

Ruststand; 0-1.

De tweede helft een iets ander beeld. De Blokkers trokken fel van leer want met een 1-0 achterstand is er geen man overboord. Wij vonden het wel prima! Laat Blokkers maar komen want dat schept voor ons alleen maar extra ruimte. Na ongeveer en kwartier in de 2e helft een overtreding op onze snelle Stephanie ( handrem ) Lorraine achter de bal die de deze naar de 2e paal krulde alwaar Stephanie klaar stond om deze geweldige Binnen te koppen. 0-2 Nog geen 10 minuten later een situatie die zo zo in de “boeken” kan voor het nageslacht. De scheidrechter meent in de Blokkers “16”een handsbal te hebben waargenomen en fluit voor een strafschop. De Blokkers hevig protesteren maar toch blijft hij bij zijn beslissing. Toen vervolgens de grensrechter ook nog het veld instormde begon de leidsman te twijfelen. Hij fluit en geeft een vrije trap aan de Blokkers. Huhhhh……… Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Maargoed, het bleef 0-2 maar had zomaar de 0-3 kunnen/ moeten zijn. Dit gaf de thuisploeg wel moed en ze trokken fel ten strijde. Inmiddels waren ze al van 2 naar 3 spitsen gegaan dus gaven ze volgas. Trainer Dick deed even wat korte omzettingen en wisselde nog een tweetal malen.

Serena kwam erin voor de moegestreden Marleen en Sjaan voor Esmiralda om de spits te neutraliseren. De Blokkers bleven drukken maar werden nauwelijks gevaarlijk.

Ons verdediging en keepster Patries stonden als een huis. Vlak voor tijd dan toch nog een zwak momentje en loon naar werken voor de Blokkers. Matig wegwerken van de bal werd door de linkshalf van de Blokkers prima afgemaakt. 1-2. Vlak daarna werd er door de voor de rest prima fluitende leidsman afgefloten en was de overwinning voor Alcmaria een feit.

Volgende week dan eindelijk de belangrijke uitwedstrijd tegen Winkel waar we de 1e periode kunnen/moeten pakken. Succes Vandaag speelster van de wedstrijd; Kim Stoop.