Nieuws Details

Alcmaria speelt voor Sinterklaas in Hensbroek
Categorie: Zondag 1

Na de slechte wedstrijd van vorige week, thuis tegen Graftdijk, was nu Apollo’68 uit Hensbroek aan de beurt. Alcmaria gebrand om een beter figuur te slaan dan vorige week. Alle goede bedoelingen ten spijt, op dit veld en met deze wind was goed voetbal niet mogelijk. Apollo startte de eerste helft met de wind in de rug en kwam daar door tot enkele mogelijkheden en 1 heel grote kans. Die werd niet benut. Er was een corner nodig en de hulp van Alcmaria om tot score te komen. Vier mensen van Alcmaria voorbij de eerste paal en allen zonder een tegenstander te dekken, daarna een paar meter niets met daarin die ruimte drie Apollo spelers en weer een meter daarachter nog drie Alcmarianen ook zonder tegenstander, zie foto.

Dat was een niet te missen mogelijkheid voor de tegenpartij dat daardoor ook de rust haalde met een 1-0 voorsprong. Na de thee ging Alcmaria op zoek naar de gelijkmaker. Door dat het spel onder invloed van het weer en het veld ook steeds onzorgvuldiger werd, was dit nog en hele opgave. Het duurde dan ook tot 10 minuten voor tijd. Een voorzet van links ging voorbij de tweede paal. Daar door Lance teruggekopt en voor het doel door Jordi attent bij de tweede paal binnen gekopt. Alcmaria ging hierna op zoek naar de winnende goal en gaf daarbij, dat kan niet anders ruimte weg. Toch werd het niet echt gevaarlijk, tot we in de verdediging met een hakje onze eigen spelers op het verkeerde been zette en Apollo de vrije doortocht naar de goal gave, 2-1. Dat was de doodstek. Alcmaria probeerde het nog we, maar in blessuretijd werd het zelfs nog 3-1. Geen goede beurt helaas. Komende zondag zal het tegen Vrone toch echt moeten gebeuren mannen.