Nieuws Details

A1 wint ook uit in en van Schagen
Categorie: A1

wedstrijden in een jaar. Doordat er enkele teams zich hebben teruggetrokken krijg je ook nog eens gaten in het programma. Niet bevorderlijk voor het wedstrijd ritme. Gelukkig had de A1 daar geen last van gisteren, er viel met die wind in het open Schagerveld, geloof me nog erger dan bij ons toch niet “normaal” te voetballen. Toch waren het de voetballende capaciteiten van de mannen van de A1 die juist met deze wind de doorslag gaven. De eerste helft was er storm tegen. Alcmaria voetbalde zich bij tijd en wijle goed onder de wind uit.

Natuurlijk was de druk er, maar dat was meer optisch dan dat Schagen werkelijk gevaarlijk werd. Veel schoten van afstand en doorgeschoten ballen, maar gen uitgespeelde kansen. En mocht Schagen een keer dreigen gevaarlijk te worden is daar altijd keeper Indy nog. Alcmaria werd wel gevaarlijk, via mooi gecombineerde aanvallen kwam Alcmaria een paar keer kansrijk voor het Schagerdoel. Toch was de  ruststand 0-0. In de tweede helft met de wind in de rug probeerde Alcmaria combinerend bij het doel van de tegenstander te komen, dat is best lastig als alle ballen weggeblazen worden.

Toch lukte het Alcmaria enkele malen erg gevaarlijk voor het doel te verschijnen en halverwege de tweede helft na een mooie aanval over links was het Douwe die de bal teruglegde en Guillermo die de bal onhoudbaar in het kruis krulde. Hierna kreeg Alcmaria nog enkele goede morgelijkheden en kansen, maar benutte deze niet om de voorsprong te vergroten. Alcmaria wist de voorsprong te behouden en door de overwinning is in de stand nog allen mogelijk. Alles staat zo dicht bij elkaar dat er werkelijk nog van alles mogelijk is in deze klasse. Zondag KSV, de onderste, thuis. Zorg dat onderschatting ver wegblijft, winnen…. Dan kan het nog een heel leuke tweede competitiehelft worden.