Alcmaria verspeelt 2 dure punten
Categorie: Zondag 1

Makkers staakt uw wild geraas. Het zou de openingszin kunnen zijn voor de wedstrijd van Alcmaria van afgelopen zondag. Windkracht 8 à 9 recht over het veld. Bij vlagen striemende regen en zowaar, niet veel maar toch, mensen die uit hun warme huis waren gekomen om langs de lijn en vele in de kantine de wedstrijd te gaan bekijken. Graftdijk was de tegenstander. Eigenlijk is er over de hele wedstrijd niet heel veel te vertellen. Mede door de omstandigheden die voetbal überhaupt onmogelijk maakten, een schouwspel dat het aanzien eigenlijk niet waard was. Alcmaria kwam al na 62 seconden op achterstand. Een corner werd niet goed verwerkt en onder de invloed van de wind werd de bal in de kruising gejaagd.. Alcmaria kwam goed terug. Na 8 minuten stond de 1-1 op het scorebord. Alcmaria met wind tegen voetbalde makkelijker dan de tegenpartij met storm mee. Een vrije trap van Rashid Vianen werd bij de tweede paal door Pieter kraakman binnen gewerkt. Alcmaria was ondanks dat het tegen de storm in speelde beter dan de tegenpartij, maar kwam toch weer op achterstand. Drie man gingen onder de bal door, naast de bal en over de bal heen. In ieder geval was het de spits van Graftdijk die dacht, kom laat ik die bal dan gewoon in de goal schieten. Na een eerdere doodschop van de rechtsback van Graftdijk op Nick Kleefman, werd Nick diep gestuurd en kon de achterste man niets anders doen dan Nick aantikken en vlak voor rust kwam Alcmaria met 11 tegen 10 Graftdijkers te staan.

Veel voordeel had Alcmaria er niet aan, in de tweede helft en de storm in de rug speelde Alcmaria tegen een verdediging van negen man en werd de ene man niet gemist. Vlak na de rust was het wel Alcmaria dat op gelijke hoogte kwam. Na een goed voorzet van Jordi Bruin was het Mark Leering die in zijn tweed wedstrijd in de spits ook zijn tweede goal maakte. Hierna probeerde Alcmaria er nog wat van te maken, maar de continue aantrekkende wind voorkwam elke vorm van normaal voetbal en helaas werd de wedstrijd afgesloten met een 1-1 stand. Alcmaria verspeelde in deze wedstrijd 2 dure punten, zonde. Volgende week de uitwedstrijd in Hensbroek tegen Apollo. Dan moeten de punten weer mee naar Alkmaar genomen worden.