C1 sluipt naar top na winst op Reiger Boys
Categorie: C1

Het is zaterdag 21 november, en in het huisje van de trainer gaat de wekker om 6:45. Bij het openen van de oogjes is de eerste gedachten gang van de trainer, vandaag moet het gebeuren met de C1 van Alcmaria Victrix om onze ambitie in eigen hand te houden.

Het is 8:45 en de C1 moet al verzamelen want de wedstrijd staat gepland om 10:15 bij Reiger Boys. Alle jonge koppies zagen er nog slaperig uit. Maar na de bespreking is iedereen wakker!  De belangen zijn duidelijk en de doelstelling voor vandaag ook. Winnen van Reiger Boys is noodzakelijk en gewenst.  Bij aankomst in HHW, nemen de mee gereisde ouders een bakkie koffie, de elftalbegeleider zette het wedstrijdsecretariaat van Reiger Boys op scherp en de trainer bereiden zijn team voor op de clash tegen de virtuele koploper Reiger Boys C2 die nog zonder verliespartij was.

10:15 aanvang wedstrijd, eerste aanval is meteen voor RB C2. Maar leverde niets op. 4e minuut, AV C1 in balbezit en plaatst zijn eerste aanval, rand 16 meter bij RB C2 ziet de scheidsrechter een overtreding van een speler van RB C2. Vrijetrap voor AV C1, Stan Barhorst achter de bal. Daar komt dat schot! en de keeper tikt de bal uit de hoek maar op de paal en via een been van een speler verdwijnt de bal in de goal van RB C2. Yes 0-1 voorsprong. Mooie opsteker is dit. Maar je weet, nu komen ze, en ja dat gebeurde ook. Tijn de Goede raakte helaas door zijn verdedigende actie geblesseerd. ( ja Alcmaria C1 heeft ook zijn man van glas) Maar C1 heeft kwalitatief een goede bank dus Jesse Wiggelinkhuizen op LB.  AV C1 weer in balbezit en we zitten in de 13e minuut. Aanval over rechts en Joost haalt er een corner uit. Jim neemt deze corner en neemt hem perfect waardoor Stan Barhorst de bal in een keer op zijn schoen neemt. Bam 0-2 voorsprong. Hoe mooi is dat.

Nu weet je als speler en coach dat de tegenstander  alles in het werk zal stellen om weer in de wedstrijd te komen.  Met veel loopwerk probeerde RB C2 de verdediging te slechten. Voetballend lukte dat niet echt want de jongens van C1 vochten als leeuwen. Het was dan ook dat RB C2 weer in de wedstrijd werd geholpen door de scheidsrechter. Op appelleren van de coach van RB C2 krijgen ze een vrije trap rand 16m. Deze werd knap ingeschoten en Jesse Oostdijk had zijn hand er nog tegen maar bal vloog toch tegen het netje. 1-2 tevens ook ruststand. In de rust iets verandering van tactiek door de trainer en duidelijk gemaakt dat we een storm aan aanvallen kunnen verwachten. Een ieder duidelijk gemaakt wat hij moet doen. En geen twijfels bij een bal opruimen. P.K. school!

11:07 start 2e helft. Zoals voorspeld RB C2 probeert aan te dringen, maar komt er niet doorheen. de training met Martin Bos heeft de achterhoeden nu al goed gedaan. Steeds goed staan waardoor bijna elke tegenaanval onschadelijk werd gemaakt. Na 10 minuten spelen krijgt een speler van RB C2 een gele kaart. Dus die kan gaan zitten voor 10 minuutjes. Alcmaria kreeg nu weer de overhand en ook goede kansen en mogelijkheden om de scoren uit te breiden. Dit lukt helaas niet. Alcmaria C1 heeft ook geleerd van zijn uitwedstrijd tegen Bergen C1. Want nu trokken de mannen de wedstrijd naar zich toe en gaven geen echte kansen meer weg en daardoor heeft Alcmaria Victrix C1 Reiger Boys C2 de eerste competitie nederlaag toebracht. Jongens klasse hoor en de trainer zag ook dat deze groep nog dichter naar elkaar toe is aan het groeien. En onze ambitie staat nog steeds als een huis. Nogmaals klasse jongens. Het is ook een genot om met jullie samen te werken. Nu op naar de volgende klus. Hollandia T uit is altijd lastig. Dikke klei grond daar, en een mentaliteit van mouwen opstropen en poetsen maar. Dus daar gaan wij ons tegen wapenen.