Alcmaria wint ook in Schermerhorn
Categorie: Zondag 1

Storm, wind en regen, een open veld, veel sloten, echt alle omstandigheden hadden de mannen van Alcmaria zondag mee. Gezegd moet worden dat Alcmaria daar goed mee omging. Alcmaria speelde een zeer acceptabele wedstrijd uit tegen Sporting S in Schermerhorn waarin het alleen zichzelf niet beloond door vaker te score en het daardoor veel te lang spannend blijft en de tegenstander er ondanks het feit dat ze voetballend er niet aan te paas kwamen er toch in blijven geloven. Alcmaria had de eerste helft storm mee en speelde van de 45 minuten 40 minuten op de helft van de tegenstander. Voor de goal verzandde Alcmaria alleen in gebrei en waren de gevaarlijkste kansen in de drie counters nog voor de tegenstander.

Na de thee was het wederom Alcmaria dat voetballend steeds beter voor de dag komt, maar ook nu niet echt gevaarlijk werd. Het duurde tot de 70ste minuut voor dat Spits Mark Leering na een passje van Stan Hermes met een mooi schot de keeper verschalkte en de 0-1 op het scorebord zetten. Hierna ging Sporting opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker waardoor Alcmaria nog meer ruimte kreeg. Met name de ingebrachte Nick Kleefman kon hier van profiteren, maar keer op keer werd hij meedogenloos getorpedeerd. Helaas trad de scheidsrechter hier niet tegen op waardoor het van kwaad tot erger ging. Uiteindelijk trok Alcmaria de overwinning over de streep. De drie punten gingen mee naar Alkmaar. Hangen blijft wel dat Alcmaria voetballend echt stappen aan het maken is, maar het scorend vermogen nog wel een injectie kan gebruiken. Volgende week thuis tegen Graftdijk. Eigenlijk moet ook die wedstrijd worden gewonnen, dan ontstaat er een serie en is de subtop weer volledig in zicht.