A1 wint met goed voetbal van DTS
Categorie: A1

Ondanks een storm die recht over het veld stond, slagregens, speelde onze A1 zondag hun beste wedstrijd van het seizoen. De volgers van de A1 zien het elftal met de week beter gaan voetballen, maar zondag was het positieve hoogtepunt. Of het kwam door het uitgebreide ontbijt dat door de familie Rodriguez in de het clubhuis werd geserveerd zullen we nooit weten, maar werken deed het wel. Alcmaria won de wedstrijd met 5-0 van DTS en daar was niets op af te dingen. Alcmaria speelde de eerste helft met de storm mee, maar hield de bal goed laag, geen lange ballen en eigenlijk alle drie de goals voor de rust werden gescoord uit voetballende situaties en niet met oorzaak wind. Voor Alcmaria scoorden in de eerste helft Douwe met een fraaie kopbal, Dennis na een mooie steekpass die hem vrij voor de keeper zette en uiteindelijk een prachtige individuele actie van Sverre die de keeper op 1 m3 dolde.

Na de thee tegen de storm in, maar doordat Alcmaria de ballen over de grond bleef spelen kwam DTS er niet aan te pas en werd het uiteindelijk 5-0, waar de score ook hoger had kunnen uitpakken. Trainer Michiel, bracht zelfs nog 2 B junioren in en ook toen veranderde er niets aan het beeld. DTS kreeg 1 kans die nog per ongeluk tot stand kwam. De goals in de tweede helft werden gemaakt door de broertjes Barhorst. Eerst was het Niels die voor de 4-0 tekende en vlak voor tijd maakte broer(tje) Stan de 5-0 met een mooie stift over de keeper. A met al een prima wedstrijd. Helaas hebben de mannen van de A1 nu 2 weken vrij. Het zou niet verkeerd zijn enkele oefenwedstrijden te spelen om het ritme vast te houden. Mannen blijven trainen en op naar de volgende overwinning.