Alcmaria VR1 wint van ADO'20
Categorie: Dames 1

Het was een mooie dag voor een leuke wedstrijd tegen opponent Ado’20. De laatste weken waren wij niet bepaald zonder kleerscheuren doorgekomen, dus het was voor trainer Dick weer puzzelen geblazen. We hadden ook nog te maken met twee zieken maar gelukkig waren zij wel redelijk in staat om te voetballen.

Tijdens de voorbereiding werd de meiden op het hart gedrukt dat ADO een stugge tegenstander is en dat onderschatting zeker niet op z’n plaats zou zijn. Laten we dit keer – in tegenstelling tot de laatste wedstrijden – de tegenstander direct bij de strot pakken. Zo gezegd zo gedaan. Alcmaria begon furieus aan de wedstrijd en zette direct druk op de verdediging van ADO. Zij houden ervan om van achteruit op te bouwen maar dat konden ze nu wel vergeten. Er ontstonden direct kansen en na een kwartier was het al bingo. Do kwam over de vleugel goed door en één op één met de keepster maakte zij geen fout. 1-0.

Daarna zette Alcmaria de druk er volop en resulteerde in meer kansen. ADO probeerde met handen en voeten de Alcmaria dames van zich af te houden. Na een minuut of 25 een vrije trap net even buiten de “16” van ADO. Lorraine achter de bal. Met veel overtuiging trap zij de bal in één keer in de winkelhaak. 2-0. Terwijl ADO stug doorging met van achteruit opbouwen zette Alcmaria volle druk. Nu was het Kitty die vanaf de vleugel naar binnen kwam, twee ADO speelster het bos instuurde en slim raak schoot. 3-0. Alcmaria ging gewoon door met “drukken” en ADO kwam er gewoon niet aan te pas. Zo willen wij het zien dames !

Vlak voor rust wederom een aanval over veel schijven die uiteindelijk bij Kimm Stoop terecht kwam maar daar waar ze in 1e instantie nog op de keepster stuitte in de rebound alsnog doel trof. Lekker Kimm en goed voor het vertrouwen. Vlak daarna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Wetende dat concurrent Kadoelen met 5-1 van sv Hillegom had gewonnen, konden wij in de 2e helft misschien het doelsaldo wat opvijzelen. De 2e helft begon maar het was dit keer ADO die gelijk druk zette. Met de lange bal probeerde zij de druk van de 1e helft te verplaatsen. Nu was onze defensie wel wat gewend dus dat mocht geen probleem zijn. Toen ADO na een snelle counter via hun snelle linkerspits de 4-1 maakte, stonden wij toch wel even te kijken. Huhhh…….. Maar goed, kan gebeuren ! Toen ADO vlak daarna ook nog een penalty kreeg 4-2, was er toch even werk aan de winkel. ADO kreeg zowaar vertrouwen maar het was wederom Do die de 5-2 mocht aantekenen. Wedstrijd gespeeld ?Nee hoor, ADO rechtte de rug en ging op zoek naar nr 3. Deze periode zat ’t ADO ook wel mee. Eerst die penalty en nu een afzwaaier van rechts die pardoes over doelvrouwe Patries vloog. 5-3. Hmmm……..Nu rechtte Alcmaria de rug  en ging op zoek naar meer. Het was wederom de ontketende Dominique die de 6-3 afdrukte. Toen zij even later een voorzet van Kim Kraakman in één keer op haarlinker pantoffel nam was de 7-3 een feit.

De wedstrijd was ten einde en de 7e overwinning op rij een feit. Vandaag een wedstrijd met twee gezichten. De 1e helft een ontketend Alcmaria en de 2e helft een ADO die alle schroom van zich had afgegooid en zowaar 3 goals maakte. Dat is deze competitie nog aan weinige gegeven. Kortom, 2e helft 3-3. Zo zien we maar meiden ; Een wedstrijd duurt 2 x 45 minuten en dan zullen we gewoon volle bak moeten blijven geven.

Vrouw van de wedstrijd in mijn beleving ; Dominique Wittens.