Egmondia is Alcmaria de baas in bizarre tweede helft
Categorie: Zondag 1

Het eerste speelde zondag thuis tegen Egmondia. Alcmaria langzaam maar zeker de weg omhoog ingeslagen na de winst op Adelbert en het gelijke spel bij KSV. Nu het ingespeelde Egmondia. Alcmaria voor het eerst onder leiding van Frank Wolters. In het eerste bedrijf was Egmondia de bovenliggende partij, maar de paar kansen die het kreeg werden niet verzilverd waardoor Alcmaria in de wedstrijd bleef. De tweede helft was van beide partijen aanzienlijk beter. Er werd niet alleen hard gewerkt, maar ook het voetbal was beter. Het was Egmondia die in de 56sye minuut op voorsprong kwam. Een hoge bal van rechts ging over alles en iedereen heen en belandde achterin bij een vrijgelaten Egmondiaan, die gelijk afrondde. In de 65ste minuut was het de ingevallen Nick Kleefman die de bal in de zestien behendig op de hand van de verdediger mikte, penalty. Ismaël Bakni benutte de strafschop feilloos.

Nog met het hoofd in de wolken was Alcmaria niet scherp en in dezelfde minuut was het alweer 1-2. Twee minuten later stond het alweer gelijk. Uit een vrij trap van Rashid Vianen, was het wederom Ismaël die nu met het hoofd de bal binnen kopte, 2-2. Toch stond het 3 minuten later alweer 2-3, ongelofelijk. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden deed de goed leidende scheidsrechter besluiten ook hier de bal op de stip te leggen. Hierna ging Alcmaria op zoek naar de gelijkmaker, maar wilde niet lukken. Op basis van de tweede helft, de vechtlust en bij vlagen goed voetbal, kan het niet anders dan dat de punten volgen. Zondag thuis tegen Bergen. Kan net als zondag wel weer druk worden langs de lijn.