Alcmaria laat 2 punten in het Kruis
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde Alcmaria de uitwedstrijd in het Kruis tegen KSV. Eigenlijk een wedstrijd voor beide teams om te winnen om de aansluiting met de bovenste helft van de ranglijst te behouden. Duidelijk waren de belangen te zien in het spel. In een druilerige regen en op een heel slecht veld, was Alcmaria voetballend de bovenliggende partij, maar op pure inzet en kracht maakte KSV het Alcmaria nog erg moeilijk. Sterker nog in de eerste helft was het KSV dat tot tweemaal toe uit het niets een bal op de paal/lat ranselde.DE ruststand 0-0 was echter terecht. Na de pauze was het Alcmaria dat door het betere voetbal de ook qua balbezit en kansen boven kwam drijven. In de tweede helft was het Alcmaria dat de score opende. Na een verkeerde uittrap van de KSV keeper was het Lance Verhagen die goed oplette en de bal onderschepte en gelijk Dimaggio Senchi in staat stelde alleen op de keeper af te gaan. Dimaggio benutte dit buitenkansje goed. Hierna ging KSV wel vol op de aanval, maar bleef Alcmaria eigenlijk gemakkelijk overeind.

Alcmaria was zelfs heel dichtbij de 0-2, maar de kopbal van Pieter belandde net als vorige week weer op de paal. In de laatste 10 minuten was het KSV dat alles op alles gooide en 2 minuten voor tijd stond het verdedigend niet goed en kon KSV de 1-1 binnenwerken. Zonde. Zonde, zonde. Misschien over de gehele wedstrijd een terechte stand, maar zo vlak voor het einde twee punten “weggeven” is altijd rot. Vermeldenswaardig nog was het alleszins acceptabele debuut van Dorus Kraakman, de A junior speelde een prima partij. Volgende week een vrij weekend. Het is beker en inhaal, dus voor Alcmaria even niets. Vanaf deze week is ook de nieuwe technische man, Frank Wolters, actief op het trainingsveld. Of er nog wordt geoefend was bij het schrijven van dit stukje nog niet bekend, dus volg de site. Daarna een thuiswedstrijd tegen Egmondia, weer een wedstrijd om de aansluiting te bewerkstelligen.