Alcmaria wint in en van Koedijk
Categorie: Zondag 1

Na de clash met Zeevogels vorige week en de bewogen week er tussen in waarin de trainer niet verder wilde met Alcmaria, was het zondag de beurt aan Koedijk. Koedijk vorig jaar gedegradeerd en dit seizoen samen met Zeevogels geldend als één van de titelfavorieten. Het was vanaf het begin een rommelige wedstrijd van beide kanten waarin uiteindelijk Alcmaria aan het Langste eind trok omdat het met meer beleving speelde en “gewoon” meer energie in de wedstrijd stopte.

Alcmaria kwam na een kwartier op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap rechts van het doel werd door Endy Willems in een keer langs de kansloze Koedijk goalie geschoten. Ongeveer 10 minuten later was het Koedijk, dat langszij kwam. Een bal van links achter naar rechtsvoor werd door de Alcmaria verdediging volledig verkeerd ingeschat, aan de binnenkant verdedigen en niet aan de buitenkant. In de tweede helft was het Koedijk dat op het oog de aanval koos, maar nooit echt gevaarlijk werd.Alcmaria nam gedurende de tweede helft steeds meer het heft in handen. Stopte meer energie in deze fase in de wedstrijd dan Koedijk en werd uiteindelijk in de 90ste minuut beloond voor het harde werken.

Vorige week was het nog de domper van de heel late gelijkmaker en nu de vreugde van de winnende treffer. Een vrije trap, nu aan de linkerzijde werd door Stan Hermes keihard achter de keeper geschoten. Een mooie opsteker en verdient ook. Volgende week thuis tegen sv de Rijp. Ook weer een team met ambities. Erg benieuwd hoe die wedstrijd weer zal aflopen, maar met de werklust zoals die de laatste twee wedstrijden er in gestopt, heb ik er alle vertrouwen in.