A1 verliest van Schagen
Categorie: A1

Na de eclatante overwinning van vorige week uit bij Succes, waren de verwachtingen voor zondag hoog gespannen. Helaas mistte A1 zondag enkele spelers. Tim was met het tweede mee en Mika en Niels stonden op het honkbalveld. Dat betekende dus 13 man voor de A1. De mannen begonnen niet scherp. Al na 1 minuut lag de bal in het netje. Een voorzet vanaf de linkerkant ging over 2 hoofden heen en belande pardoes op de voet van Menno en passeerde zonder er erg in te hebben of wat aan te kunnen doen zijn eigen keeper. 8 minuten later was het al 0-2. Een vrije trap werd van richting veranderd en liet Job kansloos. Goed doorzetten van Rory zorgde voor de aansluitingstreffer.

Helaas was een verkeerde terugspeelbal op het middenveld, te zacht, de oorzaak dat het vlak voor rust 1-3 werd. De tweede helft heeft Alcmaria aangevallen en gedrukt, maar niet meer gescoord. Een ongelukkige, maar wel harde clash tussen Philip en zijn tegenstander zorgde er nog voor dat Philip met de brancard van het veld af moest, gelukkig gaat het al weer beter met hem. Vlak voor tijd werd het in een counter nog 1-4, maar dat was uitsluitend voor de statistieken. Schagen is niet de slechtste ploeg uit de klasse, vorig jaar zelfs een van de beste, maar het verlies van zondag was eigenlijk onnodig. Z in de uitwedstrijd in Castricum tegen Vitesse’22 A1 moet er maar revanche genomen woorden dan.