Zeevogels blij met punt bij Alcmaria
Categorie: Zondag 1

Na de eerste wedstrijd uit tegen Dynamo, welke kansloos werd verloren, was het nu de beurt aan Zeevogels thuis. De gedoodverfde kampioenskandidaat. Alcmaria, geleerd van de eerste wedstrijd, zat er vanaf het begin bovenop. Liet Zeevogels  niet de tijd om rustig aan het voetballen te komen en ondanks dat duidelijk te zien was dat Zeevogels over een beter elftal beschikt, kwamen ze niet aan hun “normale”spel toe. Alcmaria probeerde ze over het hele veld af te jagen en met name druk zetten op hun mindere plekken, vooral de verdediging. Het was dan na 13 minuten ook raak. Door het opjagen maakte men een fout in de defensie was het Ismaël Bakni die de bal binnenschoot uit een voorzet van Stan Hermes.  Hierna was het in de 16e en 22ste minuut Zeevogels dat via twee mooie aanvallen de stand naar 1-2 ombogen. Toch wist Zeevogels in deze periode niet door te drukken en vlak voor de rust was het Dimaggio Senchi die uit een kluts situatie de 2-2 binnen knalde. Een grote opsteker voor Alcmaria en een domper voor Zeevogels.

Na de thee ging Zeevogels wel op zoek naar de 3-2, maar overtuigde allerminst en was het zelfs Alcmaria dat weer op voorsprong kwam. In de 74ste minuut was het een vrije trap van wederom Stan Hermes die tussen de verdediging en de keeper werd ingelegd, 4 man van Alcmaria die vrij konden inkoppen. Uiteindelijk was het weer Dimaggio die de bal binnenkopte, 3-2. Hierna ging Alcmaria, al of niet gedwongen door de druk van Zeevogels achteruit. Maar gelukkig stond de klok op 90 minuten dus hoe lang kan het nog duren??? 4 , 5 minuten??? De tot dan toe goedleidende scheidsrechter had daar heel andere ideeën over. 12 minuten en 9 seconden om precies te zijn was de extra speeltijd. Absurd natuurlijk, maar in de 9e minjuut van de toegevoegde tijd werd wel door belabberd ingrijpen in de Alcmaria defensie de 3-3 binnen gekopt. Vooraf een prima resultaat, maar achteraf toch een beetje een zure smaak in de mond. Zondag uit naar Koedijk. Wanneer we dezelfde instelling en beleving aan de dag kunnen leggen als afgelopen zondag dan  heeft uw reporter er veel vertrouwen in.