algemeen nieuws

Van de jeugdvoorzitter
Categorie: Jeugd nieuws

VAN DE JEUGDVOORZITTER                                                                                                                   Geen voetbal, maar veel te doen.                                                                                                                                                                    De maanden mei en juni zijn traditioneel drukke tijden voor de bestuurders. Veel toernooien waar het een en ander voor moet worden geregeld, maar er komt ook een nieuw seizoen aan. Hoe gaan de teams er uitzien, wie worden de leiders en coördinatoren. Zijn er voldoende trainers, hoe gaat het nieuwe trainingsschema eruit zien, veldindeling, hoeveel teams hebben we in welke categorie en in welke klasse worden welke teams ingeschreven. Het seizoen voorbij? Welnee!  

Toernooien                                                                                                                                         Veel toernooien zijn er gespeeld met over het algemeen heel goede resultaten. Het toernooi bij BKC was erg leuk en Bij Flamingo’s werden bij alle prijzen door de F en E binnengehaald. Op het moment dat u dit leest zijn de E pupillen en de D pupillen in Wildervank (Groningen) geweest en de geluiden waren erg goed.

Kwaliteit                                                                                                                                                In mei is er een leiders- en coördinatoren vergadering geweest. Hier uit kwamen heel nuttige zaken naar voren. De meeste leiders en coördinatoren hebben, naar eigen zeggen, een leuk en goed jaar achter de rug en zijn bijna allemaal ook volgend seizoen bereid weer een elftal onder hun hoede te nemen. Uit de vergadering kwamen meerdere punten ter verbetering en de leiders en coördinatoren hebben al antwoord gehad op hun vragen. Volgend seizoen zullen wij de leiders een handboek overhandigen waar alle noodzakelijke en nuttige informatie in staat die de leider in de loop van het seizoen zal kunnen gebruiken. Een zelfde handboek is volgend seizoen ook voor de coördinatoren beschikbaar. Volgend seizoen zal er in samenwerking met de KNVB op het Alcmaria complex cursussen worden gegeven aan trainers, leiders en scheidsrechters. Dit alles om de kwaliteit die wij aan onze leden willen bieden te verhogen. Immers ouders maken hun keuze voor een club niet meer zoals vroeger alleen op emotionele gronden, maar steeds meer op rationele gronden, zoals wie kan en wie biedt mijn kind het meeste. Met andere woorden waar krijg ik het meeste waar voor mijn geld. Hierop voort bordurend is natuurlijk ook het nieuwe kunstgrasveld met de wedstrijdverlichting en de hal die aan het begin van het nieuwe seizoen gebouwd wordt, van groot belang. Afgesproken is dat volgend seizoen bij afgelastingen er ALTIJD zal worden getraind door de teams die afgelast zijn. Ook trainingen zullen, extreem weer daar gelaten, nooit meer worden afgelast. Dit betekend direct dat ouders en kinderen de zekerheid hebben dat er driemaal per week gevoetbald wordt. Ook dit is een aardige kwaliteitsverbetering.

PR zaken                                                                                                                                            Voor het volgende seizoen hebben we Jaap Paulsen, de vader van Ruben bereid gevonden om de PR zaken van de jeugd te gaan behartigen. Hier zijn we heel erg blij mee. Het is de bedoeling dat leuke en opmerkelijke zaken die binnen de jeugd gebeurd zijn of gaan gebeuren bij mij gemeld gaan worden. Ik verzamel de ideeën en stukjes en lever deze aan bij Jaap. Hij zal hiermee proberen om minimaal 1 x per twee weken Alcmaria bij diverse media aan te bieden.  

Alcmaria “Nieuwsje” en website.                                                                                                         Volgend seizoen willen we ook graag per team dat de teampagina’s op de website door de leiders of andere ouders wekelijks worden bijgehouden. Een aantal teams doen het al, maar lang nog niet alle teams. Wanneer u zich aanmeldt bij het jeugdbestuur zullen wij ervoor zorgen dat u een password krijgt. Verder willen wij ook dat de stukjes ook in het Nieuwsje geplaatst worden. Gewoon het einde van de maand het stukje mailen naar de redactie en het wordt geplaatst. Iedereen vindt het immers toch geweldig om in het Nieuwsje de verslagen te lezen en de foto’s te bekijken.  

Teamindeling                                                                                                                                          In het volgende Nieuwsje zal de voorlopige teamindeling worden gepubliceerd en de nieuwe trainingstijden, zodat iedereen voor zijn vakantie weet wanneer hij na de vakantie weer “aan de bak mag”. De komende periode is het jeugdbestuur en de technisch coördinatoren nog wel even bezig een en ander voor het nieuwe seizoen in orde te maken. Mocht u vragen, opmerkingen, suggesties hebben, horen wij die graag van u. Neemt u dan gerust contact met ons op. We horen en leren graag van u.

Dick Bakker

Jeugdvoorzitter

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route