algemeen nieuws

9/6 Almere '90 - Alcmaria Victrix
Categorie: Softbal Dames 1
09-06-2007  Alcmaria Dames 1 geeft Almere goed partij

 

Ondanks twee nederlagen heeft Alcmaria revanche genomen voor de slechte wedstrijd tegen DSC. In twee aantrekkelijke wedstrijden werd geconcentreerd gespeeld en kreeg het sterke Almere de zeges zeker niet cadeau.

 

 

Almere ’90 Dames 1 – Alcmaria Victrix Dames 1        6 – 2

In de 1e wedstrijd was de pitcher van Almere moeilijk te raken, waar de totaal 4 honkslagen het bewijs van zijn. Pas in de 5e inning zou Alcmaria aan scoren toe komen. Carolien sloeg de examenspanning van zich af met een stand-up tripple en werd keurig binnengeslagen via een honkslag van Anne. De stand kwam hiermee op 3-1 voor Almere, dat een sterke slagploeg heeft die voortdurend voor druk op de Alkmaarse defensie zorgde. Onder aanvoering van weer een ouderwets sterk spelende Margo kon de schade lang beperkt gehouden worden. Toen Almere in de 2e6 drie punten aan het totaal toevoegde was de strijd gestreden. Marina zou nog wel scoren na een hsl en opofferings werk van Maiken en een sac-fly van Carolien, maar dichterbij zou Alcmaria niet komen. Eindstand 6-2

 

Boxscore:

Almere ’90                  1-0-1-1-3-0-x = 6

Alcmaria Victrix           0-0-0-0-1-0-1 = 2

 

Werpcijfers:

Almere                        Maaike Blaaugeerts                 7 innings                      2-1-4-2

Alcmaria Victrix           Nynke Smeets                         3 2/3 (+2) innings         0-1-8-0 

                                   Laura Treurniet                        2 1/3 (-2) innings         0-2-3-1

 

Slaggemiddelden:

Carolien 0.500, Margo 0.333, Marina 0.333, Anne 0.250

 

 

Almere ’90 Dames 1 – Alcmaria Victrix Dames 1        7 – 6

Alcmaria heeft in de 2e wedstrijd net geen kans gezien voor een stunt te zorgen. In een spectaculaire wedstrijd met wisselende kansen lieten de dames de tegenstander op het laatste moment ontsnappen.

Alcmaria startte sterk: Saskia zorgde voor het 1e punt via een honkslag van Margo. Annemarie verdubbelde daarop de score via een sac-fly van Annemiek: 0-2.

In de 1e3 zouden daar nog 2 punten aan toegevoegd worden. Anne opende met een infield hit, Saskia volgde met een geraakt werper en liep daarmee haar eerste blauwe plek van de middag  op. Een double-steal van de dames bracht ze in scoringspositie, waarna Margo met een squeeze Anne liet scoren en ook Saskia over de thuisplaat bracht: 0-4.

Almere kon daar, onder andere door goed pitchen van Robin, pas in 4e inning een antwoord op geven. Een 3 hsl van de Amerikaanse Tiffany Brooks en een ouderwetse botsing in het outfield betekende 3-4.

In de vijfde inning liep Almere door een aantal honkslagen naar een 5-4 voorsprong. Bovendien kreeg Saskia de bal vol op de kaak na een “very bad hop” en moest geblesseerd het veld verlaten. Ondanks de schrik in de benen kon Alcmaria daarna Almere van scoren afhouden.

In de 1e6 zou AV weer op voorsprong komen: Margo en Marina kwamen via 4w op het honk. Beiden konden daarna scoren op een tik van Carolien. De catcher van Almere was volledig ondersteboven van de sliding van Margo waardoor ook Marina veilig over de thuisplaat kon komen. 5-6

Jammer was dat Alcmaria daarna net niet kon doordrukken, ondanks een aantal kansen.

Het laatste woord was daarna aan Almere. De 2e6 startte met een hsl, 4w en een 3 honker waarmee het ineens weer 7-6 voor Almere werd. Door 3 voortreffelijke nullen op de thuisplaat werd erger voorkomen, maar meer zat er niet in. Alcmaria zou niet meer scoren en verloor zodoende nipt.

Kortom er viel weer genoeg te zien om met vertrouwen de volgende wedstrijden tegemoet te zien.

Boxscore:

Almere ’90                  0-0-0-3-2-2-x  = 7

Alcmaria Victrix           2-0-2-0-0-2-0  = 6

 

Werpcijfers:

Almere            

 Jesse v. Aalst, Ginger de Weerd en Maaike Blaaugeerts gezamelijk                      7 innings           3-3-5-2          

Alcmaria Victrix          

Robin van Beijsterveld, Joyce Wesmaas en Nynke Smeets gezamelijk                   6 innings           3-1-10-1

           

Slaggemiddelden:

Margo 0.666, Carolien 0.500, Maaike 0.333

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route