algemeen nieuws

02/06 Alcmaria Victrix - Onze Gezellen
Categorie: Softbal Dames 1

02-06-07 Dames 1 deelt punten met sterk OG.

 

Alcmaria heeft twee uitstekende wedstrijden gespeeld tegen OG uit Haarlem, een tegenstander waar de afgelopen jaren steeds van verloren werd. Ondanks het gemis van een viertal speelsters heeft een zeer jeugdig Alcmaria het publiek laten genieten van twee erg spannende wedstrijden, waarbij de eerste pas na tiebreak werd verloren en de tweede in de laatste inning met 2-1 werd gewonnen.

Alcmaria Dames 1 – OG Dames 1    2-5  (na verlenging)

Door de afwezigheid van Saskia nam Anne plaats op het 3e honk en zou het daar geweldig doen. Joyce was startend werpster en in het linksveld debuteerde Maaike Polder met een foutloze wedstrijd.

Het zou een waar pitchersduel worden waarbij OG zou ondervinden dat dit zeer jeugdige Alkmaarse gezelschap zich niet zomaar gewonnen zou geven.

Anne roste als openingsslagvrouw de bal meteen in het outfield en met de van haar bekende snelheid snelde ze over de honken. Het veld van OG was zo in verwarring dat de aangooi op thuis onzuiver was en Alcmaria een voorsprong kreeg:homerun  1-0.

Ook de 2-0 zou snel op het bord komen via Annemarie . Haar klap bleek niet te vangen voor de midveldster, waardoor ze op het 1e honk kwam. Een oss van Margo en een honkslag van Annemiek  waren voldoende voor verdubbeling van de score.

Het antwoord van OG kwam pas in de 1e3, waarin een 4w en 3 opvolgende honkslagen voor 2 punten zorgden. 2-2

De rest van de wedstrijd stond in het teken van de verdedigingen. Bij Alcmaria werd een uitstekend binnenveld, gesteund door een foutloos spelend buitenveld. Slechts 3 OG- speelsters zouden nog op het honk komen.

Aangezien ook de OG- defensie de deur op slot hield was een tiebreak noodzakelijk.

Daarin was misschien even de concentratie wat minder, maar bovendien speelde OG de situatie via een oss en een keurige squeeze prima uit. Toen daarop de enige 2 honker werd geslagen stond het na vier slagvrouwen ineens 5-2 voor OG, een stand die helaas ook de eindstand zou zijn.

Kortom een uitstekende wedstrijd, maar toch wat teleurstelling.

Boxscore:

Alcmaria Victrix           2-0-0-0-0-0-0-0 = 2

OG                              0-0-2-0-0-0-0-3 = 5

 

Werpcijfers:

Alcmaria Victrix           Joyce Wesmaas                 8 innings                   0-3-6-1

OG                              Femke van Dusschoten      8 innings                   3-0-4-3           

                                              

Slaggemiddelden:

Suzan 0.333, Annemiek 0.333, Anne 0.250, Carolien 0.250

 

 

EN TOEN BLOEIDE ER IETS MOOIS AAN HET HONKPAD……………

Alcmaria Dames 1  - OG Dames 1                  2 - 1

In een bloedstollende wedstrijd heeft het jongste Dames 1 in de historie van Alcmaria Victrix een prachtige overwinning geboekt op OG, dat de laatste jaren steeds te sterk was voor onze favorieten.

Bij Alcmaria werden de 20-ers Suzan, Margo en Annemarie gesteund door maar liefst 7 speelsters onder-20: Annemiek en Carolien, beide al bijna routinier van 19/18 en daarnaast Anne, Maiken, Lisette, Maaike en Robin, allen aanstormende talenten van rond de 16 jaar.

Door de afwezigheid van Nynke en Laura mocht Robin van Beijsterveld haar debuut als pitcher in de 1e klasse maken. Zij zou, gesteund door een foutloos veld, een topprestatie leveren. Het team streed voor elke bal, prachtige nullen werden gemaakt en OG was zichtbaar onder indruk.

Toch zou OG op voorsprong komen in de 1e3. Een honkslag van Tatjana Reiff bracht Vera van der Sar over de thuisplaat: 0-1. Daarmee was de koek meteen weer op voor de gasten uit Haarlem, want Suzan kegelde de bal op twee naar Margo, bij een steelpoging. Verder waren, naast de diverse vangballen van met name Maaike en Maaiken in het outfield, een aantal schitterende acties van Carolien en Margo, met aangooien op Annemarie te bewonderen. En al die tijd hield Robin het hoofd koel.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg het publiek het angstige gevoel dat er wellicht weer een nipte nederlaag in het verschiet lag; Bibian van de Voorn van OG is door haar speciale manier van pitchen moeilijk te raken en hield dan ook tot de 7e inning de slagploeg van Alcmaria in bedwang.

Maar toen kwam de spectaculaire bekroning van alle trainingsarbeid en de goede coaching van Marcel en Erik. In de 2e 7 opende Annemiek (dp) met 4w. Bij de volgende hit van Maaiken hinderde Annemiek de 2e honkvrouwe van OG en werd uitgegeven; Maaiken bereikte in de verwarring het 1e honk. De daarop volgende dreun van Suzan was goed voor 3 honken en de gelijkmaker van Maiken was een feit: 1-1.

Hoe mooi softbal kan zijn bewees Lisette daarna. Met Suzan op het derde honk en slechts 1 uit, legde ze een perfecte stootslag neer: squeeze-play met een perfecte headfirst van Suzan:

2-1…. einde wedstrijd !!!  Een overwinning waar niemand op had gerekend.

Een teamprestatie om trots op te zijn !!

Boxscore:

Alcmaria Victrix           0-0-0-0-0-0-2 = 2

OG                              0-0-1-0-0-0-0 = 1

 

Werpcijfers:

Alcmaria Victrix           Robin van Beijsterveld                    7 innings     2-1-6-0          

OG                              Bibian van der Voorn                     7 innings     5-2-5-0           

                                              

Slaggemiddelden:

Maaike 1.000 , Suzan 0.666, Anne 0.500, Lisette 0.333

L.Veenstra@horizoncollege.nl

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route