Strijdbaar A1 beloont zichzelf
Categorie: A1

Zo hebben we weken geen verslag van de A1 en nu vielen er op zondagavond zo maar 2 verslagen in de mailbus. Gezien de verschillende belichting van de wedstrijd, maar beide met de zelfde eindconclusie wilde ik u beide niet onthouden.

Op de dag dat de zomertijd zijn intrede deed mocht de A1 het opnemen tegen het hoger geklasseerde  Always Forward. Voor de winterstop ging de uitwedstrijd verloren met 6-1 dus de jongens hadden wat goed te maken. De tekenen vooraf waren niet al te gunstig; de afwezigheid van Bart, de afwezigheid van een groot aantal spelers van de A1 en de code geel die af was gegeven voor de kustprovincies. Behalve het weer waren alle zaken op te vangen. Te beginnen met de wedstrijdbespreking door de trainer van het 1ste , Radjin de Haan. Mooi om te zien hoe deze man de wedstrijd op papier voorbereid en iedereen duidelijke taken meegaf. Mooiste tip van hem: “Als je niet met je hart speelt, zal je nooit winnen”. De jongens gewezen op het feit dat zij twee weken geleden bij Hollandia T. weliswaar verloren met 3-2 maar wel de volle 90 minuten met passie en strijdlust gevoetbald hebben en dat zij vandaag deze lijn door moesten zetten. Met veel afmeldingen is het goed om te weten dat de B1 volwaardige vervangers kan leveren in de persoon van Sverre, Nick en Niels. Met de afwezigheid van Bart is het goed om te weten dat de assistent van Bart geassisteerd kan worden door Dennis Valk, die het nog druk (en nat) genoeg zou krijgen vandaag. Omdat de scheidsrechter wat verlaat was kon de wedstrijd pas 20 minuten later beginnen en was het spel op de wagen….

Ondanks het feit dat wij de 1ste helft wind tegen hadden, wat overigens vooraf wel onze wens was, kon de tegenstander niet echt gevaarlijk worden. Aan de andere kant lukt het AV de eerste 20 minuten niet om er goed uit te komen en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Door een goede goal van Thijs, die op terugleggen van Bodhi strak inschoot, konden wij met een 1-0 voorsprong gaan rusten. Inmiddels hadden wij de wissels al in moeten zetten en moest Dennis Valk de vlag hanteren. Gelukkig was Rory, die vrij snel uitviel na een tik op zijn enkel, in de tweede helft beschikbaar om eventueel in te vallen.  In de kleedkamer hebben de jongens elkaar toegesproken om de 2e helft zo door te gaan en eerder druk te zetten omdat de tegenstander nu wind tegen had.

Omdat de wind in de 2e helft wat was gaan luwen konden beiden teams meer aan voetballen toekomen en was het Always Forward die in het begin het betere van het spel had. Uiteindelijk resulteerde dat met nog 20 minuten op de klok in de gelijkmaker. Rory mocht de laatste 20 minuten de plek van Bodhi overnemen.  Een trotse vader zag dat Bodhi 70 minuten de longen uit zijn lijf had gelopen en het niet meer kon belopen. Direct na de aftrap had AV weer het betere van het spel en dat resulteerde in mooie doelpunten van Sverre en Dennis. Na 90 minuten stond er een DIK verdiende 3-1 overwinning op het scorebord…….

Radjin, dank voor de voorbereiding. Dit is zeker van invloed geweest op de overwinning.

Dennis, dank voor het feit dat je met dit hondenweer de vlag heb willen hanteren.

Trouwe supporters, dank voor (wederom) jullie aanwezigheid en steun voor de jongens.

Spelers van de A1 en invallers van de B1, dank voor jullie inzet, discipline, strijdlust en drie punten. Want met een overwinning als vandaag regent het net even minder hard….

Man of the match: Het gehele team!

Strijdlustig A1 laat tanden zien en wint van Always Forward

Zondag 29 maart schrijven we, als de Alcmarianen het opnemen tegen Always Forward uit Hoorn, de nummer 2 in de competitie. De uitwedstrijd werd geflatteerd met 6-1 verloren ,wat betekende dat er wat goed te maken was. In de wedstrijdvoorbereiding hamerde trainer Radjin de Haan, bij afwezigheid van Bart Pastoor, op de hevige wind en miezerregen die de Egmonderhout geselde. Hierdoor werd besloten de eerste helft met de wind tegen te voetballen, en zodoende de (mogelijke) schade te beperken, om in de tweede helft de tegenstander te overrompelen.

De wedstrijd begon met enige vertraging, omdat menigeen weigerde zijn wekker vooruit te zetten. In de eerste helft bleek de storm van Always Forward mee te vallen, dat blijkbaar ook moeite had goede aanvallen op te zetten in deze barre omstandigheden. Beide ploegen hadden kansen over en weer, totdat vijf minuten voor rust een vrije trap van Alcmaria zorgde voor chaos in de defensie van Always Forward. Thijs Valk kreeg de bal voor de voeten, en schoot met een bekeken bal vanaf links Alcmaria op voorsprong, waarmee Alcmaria met een vooraf verassende voorsprong ging rusten. Tijdens de rust waarschuwde interim-manager Edgar Asma niks weg te geven in de eerste minuten na rust. Dit werd goed opgenomen, ondanks het meer aanvallend spelende Always Forward.

Echter was het in de 75e minuut toch raak, een voorzet vanaf rechts werd niet goed genoeg uitverdedigd, waarna de spits van de gasten uit Hoorn niet faalde oog in oog met Job Gerritsen; 1-1. Dan denk je, het zal toch niet he… Maar nee, deze keer rechtte Alcmaria de rug, en zorgde Sverre Bouwens in de 83e minuut voor de 2-1 door de bal achter de uitgekomen keeper te plaatsen. Blijkbaar werd dit niet als genoeg beschouwd, want laatste man Dennis Koraag besloot in de 88e minuut mee op te komen naar voren. Ik verklaarde hem al als gek, maar hij wist wel beter, en schoot de bal vanaf rechts laag in de verre hoek; 3-1. De ontlading was enorm, en de overwinning een feit. Over twee weken de thuiswedstrijd tegen RKEDO, eens kijken of we daar de winning mood vast kunnen houden!