Alcmaria wint in stormachtig Egmond
Categorie: Zondag 1

Alcmaria mocht zondag uit naar Egmond aan Zee, om te spelen tegen de plaatselijke club Egmondia. Waar code oranje de mensen adviseerde om vooral niet de weg op te gaan als het niet noodzakelijk was, vond de KNVB het meer dan veilig om 22 voetballer op een veld achter een bal te laten aanrennen. Over de hele wedstrijd was er van “normaal” voetbal dan ook geen sprake. Dat lag niet zozeer aan de 22 acteurs als wel aan de windkracht 8, het neerslaande vocht van Pluvius dat de duinen, toeschouwers en voetballers geselde, maar vooral het veld van Egmondia tot een modderpoel maakte waar het voetbal af en toe meer leek op de WK IJsdansen maar dit ter zijde.

Na de deceptie vorige week thuis tegen de Rijp wilde Alcmaria iets rechtzetten. Zonder de geschorste Randy en de geblesseerde Lance Verhagen, maar met de weer boven water gekomen, hoe toepasselijk, Jan Untied op de goal werd de strijd met de nummer 3 van de competitie aangegaan. Vooraf moet worden gezegd, dat Jan een dijk van een wedstrijd keepte. Uw verslaggever kan van de eerste 20 minuten niet heel veel vertellen omdat hij pas na 19 minuten aankwam aangezien hij eerst de A1 tot grote hoogte had zien stijgen. Op het moment dat uw verslaggever binnen kwam kon hij nog net zien dat Ismaël de bal van rechts voorgaf waarna Jordi de bal perfect binnen gleed, 0-1. Daarna was het met name Egmondia dat de klok sloeg en na een half uur was het dan ook terecht dat Egmondia na een niet goed uitziende Alcmariaanse defensieve actie, de stand op 1-1 bracht. Dat Alcmaria de rust met de 1-1 wist te halen was voor Alcmaria een meevaller en voor Egmondia een tegenvaller.

Na de thee mocht Alcmaria het proberen om met de storm mee te voetballen. Dat ging Alcmaria niet slecht af. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft was het Lance die de bal breed legde en Ilyas die met een ouderwetse punter de doelman kansloos liet, 1-2. In de 80ste minuut was het weer een verdedigende nalatigheid dat Egmondia in staat stelde om de 2-2 binnen te schieten. Het werd nu spannend, welke kant zou het kwartje opvallen in de laatste 10 minuten. Eindelijk viel het een keer de Alcmaria kant op. In de 84ste minuut kreeg Alcmaria een vrije trap op ca 25 meter links van het doel. Rechtsvoeter Ismaël gaf de bal een enorme knal en gedragen door de wind belandde de bal keihard op de paal. De ingevallen Brahim was scherp en schoof de terug springende bal in het lege doel.

In de volgende 12 minuten, inclusief de blessuretijd, was het af en toe heel erg druk voor het Alcmaria doel, maar echt grote kansen deden zich niet voor. Alcmaria had zelf de wedstrijd in het slot kunnen gooien in een van de counters. De drie punten gingen in ieder geval meer naar de Egmonderhout en dat was terecht. Op vorige week na zetten de mannen van Radjin een mooie serie neer. Volgende week spelen we niet. 12 april gaat het weer verder. Kijken wat we er nog van kunnen maken.