algemeen nieuws

26/5 + 28/5 Alcmaria - Birds / Run '71
Categorie: Softbal Dames 1
28/5 Driedubbele winst brengt Alcmaria Victrix Dames 1 op 4e plaats.

Een uitstekend Pinksterweekend heeft onze dames drie overwinningen gebracht. Zaterdag werd Birds met twee duidelijke nederlagen naar Zoetermeer teruggestuurd, maandag volgde, na een spectaculaire wedstrijd, een overwinning op Run ’71 uit Oldenzaal.

 

Alcmaria Victrix Dames 1 – Birds Dames 1     7 - 0

‘Woman of the match’ werd zonder twijfel Laura, die haar 1e “No hit, No run”zege in de eerste klasse liet noteren. Slechts 6 loopsters van Birds zouden op de honken verschijnen. Het veld liet naast een paar zeldzame glippertjes enkele uitstekende acties zien met als hoogtepunt een actie van Lisette in het rechtsveld, die een zeker lijkende honkslag prachtig verwerkte en alsnog de nul op het 1e honk maakte.

Aanvallend zorgde de complete Alcmaria slagploeg voor een voortdurende druk op het Birds-veld. Saskia opende in de 2e1 de score na een honksslag, een f7 en een verkeerde aangooi op een klap van Annemarie. 1-0.

In de 2e2 liet Suzan de eerste van twee dreunen deze middag noteren, waarmee ze het 3e honk bereikte. Een klap van Carolien in het linksveld betekende de 2-0 door Suzan.

De 2e helft van de 3e inning bracht achtereenvolgens een stand-up double van Annemarie, een solid-single van Maiken en een opzettelijk 4w voor Marina en dus alle honken vol. Maar Birds had blijkbaar niet goed naar de eerdere slagprestaties van Suzan gekeken. Bijna watertandend kwam zij daarna naar de plaat en liet stralend haar 2e 3-honker van de knuppel spatten, goed voor3 RBI’s: 5-0.

En nog was de koek niet op. Ook Annemiek zou een moment van opperste voldoening kennen toen ze in de 2e4 Anne (4w) en Saskia (hsl) binnen sloeg: 7-0.

Na 4 ½ inning kwam een vroegtijdig eind aan de ongelijke strijd en leek een vroege zaterdagavondmaaltijd tot de mogelijkheden te behoren. 

Boxscore:

Alcmaria Victrix           1-1-3-2-x = 7

Birds                            0-0-0-0-0 = 0

Werpcijfers:

Alcmaria Victrix           Laura Treurniet            5 innings                      2-2-0-3

Birds                           Patricia van Nuland      3 innings                       4-1-6-3           

                                   Nicole Lutz                  1 inning                        1-1-2-1

Slaggemiddelden:

Saskia 0.666, Maiken 0.666, Suzan 0.666, Annemiek 0.333, Annemarie 0.333

 

 

Alcmaria Victrix Dames 1 – Birds Dames 1                 9 – 1

Ook in de 2e wedstrijd heeft Alcmaria weinig overgelaten van de voormalig hoofdklasser Birds. In een bijna foutloze wedstrijd heeft het veld met opnieuw Laura aan het hoofd van de verdediging erg weinig weggegeven. Aanvallend had de hele slagploeg er weer goed het oog in en werd al na twee slagbeurten een niet te overbruggen 9-0 voorsprong opgebouwd.

De lead-off van Anne met een al bijna gewoon lijkende 3-honker, een 4w voor Saskia en een beste klap van dp-Annemiek goed voor drie honken en 2 binnengeslagen punten leidde tot een 2-0 voorsprong na 3 slagvrouwen

Scores van Annemiek en Marina ( met 3 uit 3 uitstekend op dreef) tilden de stand na één inning al naar 4-0.

De 2e2 was zelfs nog succesvoller. De complete Alcmaria slagploeg verscheen aan slag, sloeg maar liefst 6 honkslagen goed voor 5 punten en een 9-0 stand.

Slechts 2 minpuntjes moesten genoteerd worden: allereerst de spierblessure van Annemiek en verder dat het enige veldfoutje van onze dames een tegenpunt voor Birds opleverde, waardoor de eindstand 9-1 werd.

Daartegenover veel pluspunten: 2 ruime overwinningen door een mix van routine en talent:

3 goede pitchers, 20 honkslagen, veel speelsters die op meerdere plaatsen inzetbaar zijn; Alcmaria mag trots zijn!!

Boxscore:

Alcmaria Victrix           4-5-0-0-x = 9

Birds                            0-0-0-0-1 = 1

Werpcijfers:

Alcmaria Victrix           Laura Treurniet             5 innings                       1-3-1-1

Birds                            Karin Hanou                4 innings                       1-2-12-3

Slaggemiddelden:

Marina 1.000, Suzan 0.666, Anne 0.500, Carolien 0.500

 

 

Alcmaria Victrix Dames 1 – Run ’71 Dames 1             9 – 8

In een twee uur durend softbalgevecht heeft Alcmaria alles uit de kast gehaald en een 8-4 achterstand in de laatste slagbeurt omgezet in een 9-8 overwinning.

Het duidelijk versterkte Run ’71 was het weekend sensationeel begonnen door kampioenskandidaat Gryphons een keer te verslaan. De komst van een Amerikaanse speelster en de terugkeer van Jong Oranje speelster Richelle van Gennip maakten van de tot dit weekend puntloze gezelschap uit het verre oosten een geduchte tegenstander.

Net als enkele weken geleden stond Run na vier slagvrouwen al op een 2-0 voorsprong door drie opeenvolgende honkslagen.

Het antwoord kwam meteen in de 2e1. Anne kon scoren na 4w, een oss van Sakia en wat foutjes op een tik van Marina. 1-2.

Na het 3e punt voor Run via Melissa Devina (vorige wedstrijd goed voor de 1e “out of the park” homerun) kwam Suzan op het honk via een hsl. Daarna betrad Anne het slagperk en in een prettige combinatie van een goede swing, eindigend tegen het hek, en een geweldige snelheid op de honken werd de eerste Alcmaria homerun in de competitie een feit: 3-3.

Joyce hield moedig stand, gooide onder meer 5x 3sl maar moest toch in de 4e inning afgelost worden door Laura. Run scoorde in de 1e4 2 keer en zette een 3-5 tussenstand neer. Na een score van Annemarie in de 2e5 door onder meer een oss van Margo en een honkslag van Laura goed voor 4-5 zat het venijn in de staart van de wedstrijd.

Run ’71 leek het beslissende gat te slaan in de 6e inning: een 3-honker, 4w en het enige foutje op een klap van Michelle Calderon leidde tot een 4-8 achterstand en klamme handen op de tribune. Gelukkig stelde het binnenveld daarna orde op zaken met een paar mooi nullen.

De 2e6 zullen de beide ploegen zich nog lang herinneren: Alcmaria zou een enorme vechtlust tonen. Dat Suzan hierbij het voorbeeld zou geven, zal niemand verbazen. Via een hsl zette ze zich op het 1e honk om vervolgens bij een pick-off poging het 2e honk te stelen met een head-first.

Nadat Carolien daarna de druk had opgevoerd en op het 1e honk was beland, kwam Anne tot haar tweede grote klap van de middag, goed voor een 3-honker en scores van Suzan en Carolien, waarmee de spanning ineens weer terug was: 6-8.

De slagroom op de taart zou daarna nog komen: Saskia liet middels een infield hit Anne 7-8 scoren, kreeg gezelschap op de honken van Annmarie met 4w, waarna beide vol verwachting naar Margo keken. Deze maakte haar reputatie meer dan waar door met een geweldige dreun een 3-honker te produceren en daarmee voor een 9-8 voorsprong te zorgen.

Deze voorsprong werd in de 9e slagbeurt vakkundig verdedigd, waardoor Alcmaria de 3e overwinning van het weekend boekte.

Het publiek heeft genoten dames !!!

Boxscore:

Alcmaria Victrix           1-2-0-0-1-5-x = 9

Run ’71                       2-1-0-2-0-3-0 = 8                                                                                     

Werpcijfers:

Alcmaria Victrix           Joyce Wesmaas                      3 1/3 inning      4-3-5-0

                                    Laura Treurniet                       3 2/3 innings     3-1-4-1

Run ’71                       Richelle van Gennip                 6       innings     5-5-7-5

 

Slaggemiddelden:

Anne 0.666, Saskia 0.666, Suzan 0.666, Annemarie 0.500, Margo 0.500

 

Zaterdag 2 juni de dubbel thuis tegen O.G. Aanvang 16.00 uur aan het Honkpad Luit Veenstra.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route