Alcmaria verliest van de Rijp
Categorie: Zondag 1

Hierbij een iets waarheidsgetrouwer stukje over de wedstrijd Alcmaria Victrix tegen de Rijp, met meer feiten en juistheden als in de Alkmaarsche Courant. Iets dat de laatste tijd helaas wel vaker voorkomt. Voor beide partijen was het zondag op het zonovergoten sportpark de Egmonderhout een belangrijke wedstrijd. 3 punten was het verschil tussen beide teams in het voordeel van de Rijp. Voor de Rijp dus belangrijk de voorsprong te behouden en via de vierde plek misschien een periode over te nemen.

Voor Alcmaria in de derde periodestand de positie te handhaven en in de competitie de aansluiting met de subtop definitief te krijgen. Helaas voor Alcmaria was het de Rijp wat haar doelen heelde en niet Alcmaria. Over de hele wedstrijd genomen was dat ook een terechte uitslag. Het eerste kwartier van Alcmaria was hoopgevend en bij vlagen prima. Echter na 10 minuten moest keeper Vince na een vervelende val zich laten vervangen. Daar de keeper van het tweede in de wedstrijd ’s morgen geblesseerd was geraakt en de A1 een uitwedstrijd speelde, Was Indy Oostdijk, een van onze talentvolle jeugdspelers, reservekeeper en moest er aan geloven. Hij keepte een puike partij en liet zien dat de toekomst er voor Alcmaria ook met keepers goed uitziet.

Niet lang daarna raakte ook onze aanvoerder, Ilyas, geblesseerd na een ongelukkig duel. Deze tegenslagen leken te veel voor het team. Het voetbal was er uit en gedurende de eerste helft waren we ver het hele veld bij elk duel net even te laat. De 0-1 5 minuten voor de rust was dan ook een logisch gevolg. De toeschouwers waren na de thee nog niet allemaal uit de kantine of het stond door weifelachtig ingrijpen van onze defensie al 0-2. Hierna kwam Alcmaria wat beter in de wedstrijd en scoorde ook tegen. Een wederom mooie actie en dito assist van Ismaël op Dimaggio, stelde Dimaggio in staat zijn 12e treffer van het seizoen te maken. Hierna had Alcmaria ook mogelijkheden om de 2-2 te maken, maar de treffer viel aan de andere kant en met de 1-3 gooide de Rijp de wedstrijd in het slot. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter was de conclusie dan ook een terecht verlies.

Maar dit was één wedstrijd. Volgende week gaan we er weer knal hard tegen aan. Uit in Egmond aan Zee tegen Egmondia kan de tegenstander hun borst nat maken. De punten gaan mee naar de Egmonderhout.