Alcmaria wint stadsderby, 2-8
Categorie: Zondag 1

Het inhaalweekend en Alcmaria mag uit tegen Flamingo’s de momenteel enige echte stadsderby spelen. In het verleden altijd een wedstrijd op het scherpst van de snede, maar tegenwoordig verworden tot een karikatuur hiervan, helaas. De wedstrijd was van een bedenkelijk niveau, maar je kunt het Alcmaria eigenlijk niet kwalijk nemen dat de scherpte niet helemaal aanwezig was. Het krachtsverschil was zo groot dat het, hoewel niet goed te praten, bijna een logisch gevolg is. Uw verslag gever had de zondag nog wat anders te doen en geheel tegen de gewoonte in, mistte hij het eerste half uur. Onderhand werd er wel ge-sms’t, dat de stand 2-1 voor Flamingo’s was.

Alcmaria was al wel heel snel op 0-1 gekomen door Dimaggio uit een corner van Ilyas, maar daarna ging het mis. Via een eigen goal van Randy, die laten het meer dan goed zou maken en een verdedigingsfout, was de stand zo maar 2-1. Gelukkig duurde het leedvermaak niet lang. Alcmaria raapte zichzelf bij elkaar en op het moment dat uw verslaggever het terrein betrad scoorde Dylan de 2-2 en daarna ging het snel. Een voorzet van Randy werd door Ilyas verlengd tot achter de keeper. En nog voor de rust werd het zelfs 2-4 door een prachtige vrije trap van Randy die het kruis in vloog. Na de thee was het Alcmaria dat de klok sloeg. Alcmaria nog zonder de geblesseerde Jordi en zonder Mark, had geen kind aan Flamingo’s, zonder zich overmatig in te spannen. Alcmaria liep vlak na de rust uit naar 2-5. Een corner van Ismaël werkte Dimaggio de bal over de doelijn. Halverwege de tweede helft was het een voorzet van Lance die door Dimaggio tot doelpunt werd bevorderd. Een kwartier voortijd werd één van de scrimmages door Pieter binnengeschoten en 5 minuten voor tijd was het voor de vierde keer weer Dimaggio nu uit een assist van Thijs Valk die de eindstand van 2-8 op het scorebord zette. Hiermee is het verhaal van de wedstrijd wel verteld.

Drie overwinningen op rij hebben Alcmaria op de negende plek op de ranglijst gebracht. Nog 3 punten achter de nummer 4. En laat die nummer 4 nou zondag naar de Egmonderhout komen. Bij winst kan Alcmaria aansluiting bij de subtop krijgen en nog een mooi restant van het seizoen tegemoet gaan. Dan zal er wel beter moeten worden gevoetbald dan zondag, maar daar heb ik alle vertrouwen in gezien de voorgaande wedstrijden. Zondag thuis tegen de Rijp. Wordt vast een spannendere pot dan afgelopen zondag, maar dat kan snel.