Alcmaria wint nu ook uit in Velsen
Categorie: Zondag 1

Na de eclatante overwinning op de koploper Beverwijk van vorige week, was het nu zak om dit een passend vervolg te geven. Uit naar FC Velsenoord, de nummer 4 van de ranglijst. Thuis werd voor de winterstop nog verloren met 0-1. Alcmaria startte gisteren in het zonnige, maar koude Velsen-Noord, waar was die Peter Timo…. Nou met zijn 15 graden????, goed. Alcmaria zette eigenlijk vanaf het begin met goed combinatie voetbal druk op Velsenoord, die zich hiermee geen raad wisten. Hun grensrechter gaf er al snel de brui aan. Na enkele keren ten onrechte te hebben gevlagd besloot de prima leidende scheidsrechter niet meer naar hem te luisteren en vanaf dat moment vlagde de man ook niet meer ook al was het wel buitenspel. Na een paar kansen niet te hebben verzilverd was de eerste de beste uitbraak voor Velsenoord gelijk raak.

Een behoorlijke tegenvaller. Gelukkig hebben we onze grensrechter nog. Deze bleef stoïcijns met zijn vlag omhoog staan, de scheidsrechter na hem toe en ongelofelijk maar waar de goal werd afgekeurd. Hoe en wat precies weet uw verslaggever niet aangezien hij helemaal aan de andere kant van het veld stond en na afloop zowel scheidsrechter als grensrechter niet bereid waren om de verslaggever te woord te staan… In de 22ste minuut een corner van Ilyas en via de kluts door Mark binnen getikt.0-1. Hierna nog zeker 4 honderd procent kansen gehad, maar helaas niet verzilverd. In de tweede helft ging Velsenoord opportunistisch spelen waardoor er wat scrimmages voor het doel kwamen, maar echt gevaarlijk werd het nooit.

Helaas vergat Alcmaria in de tweede helft het goede voetbal van de eerste helft en ging te veel mee in het de lange bal te spelen net als de tegenstander. Zonde want ruimte lag er genoeg. Evengoed kreeg Alcmaria genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen, maar voor de goal moeten we nog scherper worden. Mooie start van de derde periode deze twee wedstrijden. Volgende week de uitwedstrijd, de stadsderby tegen de Flamingo’s. Zorg dat iedereen scherp is, want je weet van Alcmaria willen ze echt niet verliezen. Bij winst kunnen we een mooie stap omhoog maken.