Uitsekend A1 moet helaas de punten aan de koploper laten
Categorie: A1

Op een zonovergoten Egmonderhout verzamelde de gladiatoren van de A1 zich in de kantine. Sjaak en Nanda hadden zoals gewoonlijk de koffie en thee klaar staan voor de mannen, zodat de wedstrijd bespreking kon beginnen. Dit keer met drie nieuwe gezichten vanuit de B1, omdat er door verschillende redenen een aantal spelers verstek lieten gaan. Ik som op, Friso afwezig, Guillermo rust vanwege een terugkomende blessure, Tim heeft voor zijn opleiding gekozen, Thijs en Philip moesten het 1e team ondersteunen, Boris moest zich helaas ziek afmelden en ditzelfde geldt voor Rik de Langen.

Gelukkig beschikt AV over een talentvolle B1 die getraind wordt door de zeer gedreven trainer Gio. Gelukkig kon hij 3 spelers afstaan zodat de A1 ook op volle oorlog sterkte kon beginnen tegen de koploper. Dit waren Diego, Sverre en Douwe. De opdrachten werden verdeeld en de bedoeling was duidelijk, de tegenstander verrassen door volle druk vooruit te zetten, spierballen tonen, als team de strijd aangaan! Dit hebben de mannen uitmuntend uitgevoerd. Voorafgaand was er nog wat commotie tussen de scheidsrechter en de begeleiding van Hugo Boy’s. HB kwam namelijk richting de Egmonderhout zonder de volledige administratie. Zij spelen namelijk met 5 dispensatie spelers, maar hebben hier niet de juiste papieren voor. Volgens de regels van de KNVB, mag er hier dan ook niet gespeeld worden door de desbetreffende spelers.

Maar de begeleiding van HB waar de arrogantie en irritatie van afdroop kregen toch hun zin en kon er uiteindelijk gevoetbald worden, omdat de begeleiding van AV hiervoor goedkeuring gaf. “Capitano” Dorus koos ervoor om de eerste helft met wind mee te spelen, om gelijk de tegenstander achteruit te drukken. Dit resulteerde dat er chaos in de verdediging van Hugo Boy’s ontstond. Na 12 minuten spelen en een paar kansen rijker was het Bodhi die een kanonskogel loste op het doel van Hugo Boys. Deze werd gestopt door de keeper maar de uitstekend meegelopen Douwe kon de rebound makkelijk binnen tikken. 1-0!! Een dik verdiende voorsprong! 3 minuten later was het helaas alweer gelijk. Een aanval over rechts, de voorzet kon helaas niet meer gepareerd worden, waardoor de bal laag voor kwam. Dorus die de verkeerde kant op keek en zijn directe tegenstander compleet kwijt was kon het niet meer herstellen en kon de spits van HB de bal makkelijk binnen tikken. Alcmaria probeerde HB onder druk te houden d.m.v. de sterk spelende laatste man Dennis door te schuiven richting middenveld.

Hierdoor werden heel wat duels uitgevochten op het middenveld en gewonnen door de sterk debuterende Sverre of Douwe dan wel Dennis die oplettend doorschoof om het vuile werk op te lossen. Vlak voor rust was het eindelijk weer raak voor AV. Een corner van links werd in de 16 getrapt door Rik H. Sverre die richting de 1 paal sprintte werd onder het gras gestopt door zijn directe bewaker en de goed fluitende scheidsrechter wees direct en terecht naar de stip. Penalty! Een mooie gelegenheid voor Dorus om z’n fout goed te maken en deed dit uitstekend. Met knikkende knieën legde hij de bal op de stip. Het werd stil op de Egmonderhout. Alleen de vogels hoorde je het club lied van AV fluiten. De bal werd keurig in de hoek geplaatst. BAM! 2-1! De supporters van AV waren dolgelukkig, vuurpijlen gingen de lucht in en moeders Kraakman kon de emotie niet bedwingen en liet het de vrije loop. TD Edgar wilde gaan streaken maar werd net op tijd tegen gehouden door Trainer Bart.

In de rust 3 wissels en de boodschap was duidelijk. Tegen de wind in. Snel de spitsen zoeken en druk proberen te houden op de verdediging van HB. Helaas was het vlak naar rust alweer raak. Een hoge bal werd niet helemaal op waarde geschat door de sterk keepende Job en de spits van HB kon de bal in een leeg doel schuiven. AV die de 2e helft helaas geen vuist meer kon maken vanwege de wind, maar ook door de sterke tegenstander moest helaas nog een tegen goal incasseren, zodat HB er met de volle buit vandoor ging.  Blij met de inbreng van 3 spelers van de B1. Doordat de selectie met tekort man zit is de A1 genoodzaakt om spelers door te schuiven richting het 1e. Hierdoor kom je zo af en toe ook te kort bij de A1 en dan ben ik als trainer van de A ontzettend blij dat we zo’n talentvolle B – Jeugd hebben. Trots op de inzet van de mannen, de strijd, de passie, het plezier!

Wat een vaste supportersschare. Wat zouden de mannen zijn zonder.......