Jong Alcmaria verslaat nr2 uit de 5e klasse A Bergen1
Categorie: Wedstrijdverslagen Voetbal

Het is dinsdagavond 3 maart 2015. Om 19:00 uur verzamelen de jonge Alcmarianen in de Krocht voor een oefenwedstrijd tegen de nr2 van de 5e klasse A Bergen uit Bergen NH. Deze ploeg heeft in de competitie nog niet verloren. Zou het de jonge Alcmarianen misschien lukken om het Bergen zo lastig mogelijk te maken, en Bergen op hun eerste nederlaag van het seizoen te kunnen trakteren? Jong Alcmaria bestaat deze wedstrijd uit 5 spelers van de zondag selectie senioren, 7 A junioren en 4 B junioren. Trainers Bart Pastoor en Vincent Scheerhoorn en team manager Gordon Sheehan begeleiden deze keer de Alcmarianen. En verzorger Adri Heuter is ook aanwezig om de jonge talenten te verzorgen daar waar nodig is.

Na een korte maar duidelijke bespreking is voor een ieder duidelijk wat er van hem wordt verlangd deze oefenwedstrijd. En niet geheel onbelangrijk om te leren en te genieten van deze wedstrijd.

Om 20:15 uur fluit de scheidsrechter van dienst Christiaan Peetoom voor het begin van de wedstrijd. Meteen is het duidelijk dat Bergen en jong Alcmaria de wedstrijd scherp en in een hoog tempo beginnen. De eerste mogelijkheid is voor Bergen met een schot die eindigt boven op de lat en over gaat. Alcmaria is hier niet van geschrokken en blijft proberen om voetballend het Bergen lastig te maken. Alcmaria probeert van achteruit op te bouwen, en na 10 minuten heeft Dorus Kraakman ( ja de broer van ) de bal en geeft een lange pass op Ismaël Bakni, deze kan zich ontdoen van zijn directe tegenstander en haalt de achterlijn en geeft een voorzet die beland bij Dimaggio. Deze aarzelt niet en schiet de bal in 2e instantie binnenkant paal binnen. 1-0 voor Jong Alcmaria, en niet onverdiend want een ieder strijd alsof we een kampioenswedstrijd spelen. Zo blijven er voor beide partijen kansen en mogelijkheden ontstaan. Bij Alcmaria stond de 1e helft Luc Piere op doel en niet geheel onverdienstelijk. Zelfs 1 tegen 1 met een Bergenspeler pakt hij. Aan de andere kant zag de keeper van Bergen de jonge Alcmarianen ook gevaarlijk op zich af komen maar geen goals voor Alcmaria. Wel voor Bergen na 35 minuten. Een vrije trap vanaf de rechterkant wordt hoog en hard ingebracht en helaas had Luc hier geen goed antwoord op waardoor de bal voor de voeten van een Bergenspeler belande en deze niet aarzelde 1-1. Dit was ook de ruststand.

2e helft heeft de 15 jarige Indy de plek onder de lat overgenomen van Luc. Jong Alcmaria had in de eerste helft veel gegeven en dat was te zien in de 2e helft helaas. De Alcmarianen speelde te slordig waardoor Bergen optisch meer veld overwicht had maar verdedigend gaf Alcmaria geen krimp. Maar ook had Alcmaria geluk dat Bergen slordig omging met de mogelijkheden die men kreeg door slordig spel van Alcmaria. Maar in de 62ste minuut is er een hele mooie opleving van de Jonge Alcmarianen. Rechtsback Niels Barros heeft de bal en speelt zijn mede speler strak in en dat gaat zo door over 5 schijven en Ismael haalt daardoor de achterlijn en legt terug op de penalty stip waar Sverre Bouwens klaar staat om de prachtige aanval af te ronde. 2-1 voor Alcmaria. Bergen raakte nog meer gefrustreerd ook door het fel op de bal spelen van de Alcmarianen en de achterstand waar ze tegen aankijken. Alcmaria heeft de wedstrijd redelijk goed uitgespeelt en bijna geen mogelijkheden meer weg gegeven. En anders stond Indy er nog om handelend op te treden. Na 90 minuten is de eindstand 2-1 in het voordeel van de jonge Alcmarianen.

De staf heeft genoten van jullie inzet en passie in deze wedstrijd. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Alcmaria met deze jonge spelers die graag willen leren en stappen in het voetbal willen maken. Jongens ik spreek de wens uit dat jullie nog lang en met veel plezier bij Alcmaria blijven voetballen, want jullie zijn de spelers voor de nabije toekomst van Alcmaria Victrix.