Alcmaria, verrast koploper Beverwijk, 2-0
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde het eerste thuis tegen de Koploper Beverwijk. De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte en de vlaggen op het complex hingen halfstok vanwege het overlijden van Peter Horbach, onze oud voorzitter en erelid. Na de minuut stilte begon de wedstrijd tegen nummer 1.

De uitwedstrijd was toen ook al een gelijk opgaande wedstrijd die door Alcmaria met 1-0 werd verloren, maar waar Alcmaria meer verdiend had. Alcmaria schoot uit de startblokken en zette Beverwijk met stevige duels en bij vlagen goed voetbal onder druk. Na zes minuten was het al raak. Een voorzet van Mike Sheehan werd door Pieter Kraakman goed aangenomen en secuur binnen geschoten. De gehele eerste helft waarbij Alcmaria de storm in de rug had bleef Alcmaria de bovenliggende partij. Smetje op de eerste helft was het niet verder afstand nemen van Beverwijk met de wind in de rug, waardoor de toeschouwers in de rust allerminst gerust waren op een goede uitslag.

Zou het nou weer zo zijn dat Alcmaria zich niet zou belonen? Het tegendeel gebeurde. Met wind tegen ging Alcmaria eigenlijk beter voetballen en na 5 minuten in de tweede helft verdubbelde Alcmaria de voorsprong. Na een assist van Jordi, nam Ilyas de bal goed aan, omspeelde zijn directe tegenstander en poeierde de bal vanaf een meter of 20 hard binnen. Hierna begonnen de frustraties bij Beverwijk de overhand te krijgen en werd het in het veld steeds onvriendelijker. In tegenstelling tot wedstrijden in het verleden waarin Alcmaria dan het beleg van het brood liet eten, was het al snel duidelijk dat Alcmaria dit niet liet gebeuren dit keer. Nadat Jordi eerst bijna zijn arm uit de kom werd getrokken werd hij even later helemaal de wedstrijd uit geschopt door een kwetsuur aan zijn knie. Hopen dat het meevalt. Over het hele veld ontstonden opstootjes door gefrustreerd gedrag van Beverwijk spelers. Alcmaria bleef fier overeind in deze slijtageslag.

Een kwartier voor tijd  viel A junior Thijs Valk in en gaf het team een boost door gelijk het voorbeeld te geven voor de laatste 15 minuten. Er moest gebikkeld worden. Alcmaria haalde de eindstreep  en een verdiende 2-0 overwinning binnen. Volgende week de uitwedstrijd in en tegen Velsenoord. Hopen daar ook weer veel Alcmarianen langs het veld te zien. Volgende week zal uw verslaggever het verslag weer eerder publiceren.