Alcmaria pakt 1 punt in wonderlijke wedstrijd in Ursem
Categorie: Zondag 1

Zondag iets te laat op het sportpark in Ursem gearriveerd, eerst de spannende wedstrijd bij de A1 afgekeken. Daar aangekomen stond het scorebord op 0-2. Helemaal blij door gelopen naar het veld, bleek het scorebord stuk te zijn. Het was 0-1 i.p.v. 0-2, maar toch. Nog niet opgesteld langs de lijn lag de 1-1 er al in. In de 2e minuut schoot Dimaggio een corner binnen. En enkele minuten later was het Dynamo dat op gelijke hoogte kwam, een bal hard en laag voorgegeven van rechts kwam bij Pieter op de voet en verdween heel ongelukkig in het doel.. Blijkbaar was Alcmaria hierdoor van slag want het eerste half uur had Alcmaria niets in te brengen. De 2-1 was dan ook een logisch gevolg. Niet goed uitverdedigen werd door Dynamo goed afgestraft. Op het moment dat de vele Alcmaria supporters zich ermee verenigde dat het niets zou worden vandaag, pakte onze jongens het toch weer op en nog voor de rust was de stand alweer 2-2. Een voorzet van Dimaggio werd door Jordi goed binnengekopt. Met een goed gevoel de rust i n en dat wordt nog wat in de tweede helft. Nou dat werd het ook. Niet zoals we hadden gedacht maar toch…. In de 64ste minuut dom balverlies op het middenveld, geen adequate rugdekking en Dynamo kan makkelijk de 3-2 maken. Nauwelijks bekomen maakt Dynamo in de 70ste minuut al de 4-2. Weer balverlies en een vrije doortocht naar de goal. Vince onderschept de speler en een terechte penalty is de consequentie. Einde wedstrijd zou je denken.

Toch voor een ieder die bij deze vreemde wedstrijd aanwezig was, was dat nog geen uitgemaakte zaak. Alcmaria ging vol op de aanval spelen met twee A junioren er in, Thijs Valk en Philip Brommer en Dylan er bij in de spits. In de 81ste minuut was het een scherpe voorzet van Ilyas, bij de tweede paal van links die in één keer in het doel verdween. Zoals de foto laat zien was het anders Dylan geweest die de bal over de lijn zou hebben gekopt. Nu was Alcmaria los en ging er vol in. In de 86ste minuut een vrije trap op rechts, getrapt door Ilyas, weer bij de tweede paal gelegd, werd door Dimaggio schitterend binnen gekopt, 4-4. Ongelolijk. De scheidsrechter trok hierna niet veel tijd meer bij en zo werd de einduitslag van deze wedstrijd 4-4. Een even ongelofelijke als wonderlijke wedstrijd. Volgende week de thuiswedstrijd tegen koploper Beverwijk. De uitwedstrijd ging net aan verloren, kijken of we de Wijkers weer het vuur aan de schenen kunnen leggen. We hopen weer veel supporters langs de lijn te zien. Zondag in Ursem waren we ook in de meerderheid en dat voetbalt toch een stuk fijner.