Alcmaria doet aan klantenbinding, maar 0 punten
Categorie: Zondag 1

Alcmaria speelde gisteren de thuiswedstrijd tegen Zeevogels, op dat moment de nummer 2 van de competitie. We kunnen na afloop wel de conclusie treffen dat Alcmaria een prima partij heeft gespeeld, de betere was voetbaltechnisch en qua inzet, maar uiteindelijk met lege handen achter bleef door een gebrek aan het afmaken van de vele kansen.

Ondanks het feit dat Alcmaria goed uit de startblokken kwam was het een enorme miscommunicatie in de verdediging die Zeevogels op 0-1 zette. Alcmaria liet zich hier niet door van de wijs brengen en met goed en verzorgd voetbal werd Zeevogels bij vlagen weggespeeld. Helaas werden de zeker 4 honderd procent kansen die dit spel opleverde niet benut. 5 minuten voor de rust was het goed doorgaan van Dimaggio Senchi op links en een goede pass op Mark Leering, de bal door Mark prachtig in de kruising gekruld.  Na de pauze ging Alcmaria door op de ingeslagen weg en leek het eindelijk één van de 4 of 5 honderd procent kansen af te maken. De bal van Jordi verdween in de goal, de verdediger van Zeevogels die de bal nog wegtrapte bleef zelfs met zijn noppen in het net hangen. Iedereen zag het, alleen de scheidsrechter, waar hebben we dat meer gezien de afgelopen week, was een heel andere mening toegedaan. Ook voor hem moet het goed te zien zijn geweest gezien de plek op het veld waar hij stond, maar durfde waarschijnlijk de beslissing niet te nemen.

Alcmaria ging door, maar was toch even uit het veld geslagen. Niet goed ingrijpen in de verdediging zorgde voor de tweede mogelijkheid voor Zeevogels en gelijk ook de tweede goal. Het duurde tot 10 minuten voor tijd dat Alcmaria alsnog, terecht, gelijk maakte. Een voorzet van Randy, doorgetikt door Jordi werd door Ilyas tot de gelijkmaker gepromoveerd. Alcmaria bleef aanvallen op zoek naar de winnende goal, maar hij viel aan de andere kant. Wederom twijfelend ingrijpen van de Alcmaria verdediging bracht de keeper in de problemen met als gevolg een terechte strafschop tegen. Dit betekende de 2-3 en ook gelijk de eindstand. Alcmaria heeft een werkelijk puike pot voetbal gespeeld, waar toeschouwers van hebben genoten, maar bleef met lege handen achter. Heel zuur, maar de uitzichten voor de toekomst zijn goed. Wanneer we zo blijven voetballen halen we nog heel veel punten. Volgende week is Alcmaria vrij en zal er ongetwijfeld een oefenwedstrijd ingelast worden. Hou hiervoor de site in de gaten. 22 januari speelt Alcmaria uit bij Dynamo.